Τι μπορεί να σου χαλάσει τις διακοπές; Συμβουλές για ένα πιο άνετο ταξίδι

Πώς δεν θα υποφέρεις από ενοχλήσεις και πόνο στην πλάτη στις διακοπές - γιατί φέτος, τίποτε δεν θα σου τις χαλάσει!

back pack vacation iStock

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι; Είναι η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών! Ναι, φέτος τίποτε δεν θα σου τις χαλάσει και σίγουρα όχι ο ενοχλητικός πόνος στην πλάτη που εμφανίζεται πάντα (και) σε τέτοιες περιστάσεις. Έξαλλου, γιατί να κάνει διακρίσεις τώρα; Αυτό που μπορείς να κάνεις, προκειμένου να προστατευτείς, είναι να δεις μερικές πολύ χρήσιμες πρακτικές συμβουλές προκειμένου να έχεις ένα όσο το δυνατόν πιο άνετο ταξίδι.

Διαβάστε Επίσης

Έγκαιρη κράτηση πτήσης

Όσο πιο νωρίς κάνει κανείς την κράτησή του, τόσο καλύτερες επιλογές θέσεων υπάρχουν. Αναλόγως με το budget που έχει στη διάθεσή του, μια θέση business ή first class μπορεί να αξίζει την επιπλέον χρέωση. Ακόμη, στο πούλμαν, τα καθίσματα της σειράς εξόδου έχουν περισσότερο χώρο για άπλωμα των ποδιών, οπότε καλό είναι να προτιμώνται.

Συγχρονισμός

Η αποφυγή των μεγάλων ουρών αναμονής για το check-in και των ταξιδιών σε ώρες αιχμής είναι δύο πολύ χρήσιμες συμβουλές για όποιον υποφέρει από πόνους στην πλάτη. Αντ’ αυτού, μπορεί να προτιμήσει τα μεσοβδόμαδα ταξίδια με λιγότερο κόσμο, να κάνει check-in online όταν μπορεί, καθώς και να φτάσει στο αεροδρόμιο τουλάχιστον μία επιπλέον ώρα νωρίτερα από ότι συνιστάται.

Συνεννόηση με τις εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και τα πλοία θέλουν να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους. Έτσι, είναι μια καλή ιδέα να έχει προηγηθεί μια επικοινωνία μαζί τους εκ των προτέρων για πρόσβαση σε ανελκυστήρα, παροχή βοήθειας με τη μεταφορά αποσκευών και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί. Εάν υπάρχει η επιλογή, καλό είναι να προτιμηθεί ένα ξενοδοχείο που διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα, υδρομασάζ ή σάουνα.

Διαβάστε Επίσης

Ελαφριές αποσκευές με ροδάκια

Είναι καλό για την πλάτη να κουβαλά κανείς μόνο τα πράγματα που χρειάζεται πραγματικά και να τα χωρέσει σε πολλές ελαφριές αποσκευές αντί για μία βαριά.

Διαλείμματα για διατάσεις

Μικρές στάσεις στη διαδρομή ειδικά με το αυτοκίνητο είναι χρήσιμες για ένα γρήγορο τέντωμα. Όσον αφορά το αεροπλάνο, το τρένο ή το λεωφορείο, μπορεί κανείς να σηκώνεται κάθε 20-30 λεπτά και να στέκεται σε όρθια θέση ή να περπατά αν μπορεί.

Πτήση με στάσεις ή απευθείας;

Αυτό εξαρτάται, καθώς οι απευθείας πτήσεις μπορεί να κάνουν τον πόνο χειρότερο, αλλά μειώνουν το χρόνο του ταξιδιού. Αντίθετα, οι πτήσεις ανταπόκρισης δίνουν την ευκαιρία για σύντομες διατάσεις και τέντωμα μεταξύ των ταξιδιών.

Προετοιμασία kit ταξιδιού

Οι καταπραϋντικές κρέμες και ένα μικρό μαξιλάρι είναι καλό να υπάρχουν πάντα σε ένα μικρό kit ταξιδιού.

Φάρμακα

Τα φάρμακα για τον πόνο στην πλάτη πρέπει να είναι στη χειραποσκευή του ταξιδιώτη, ώστε να έχει πάντα πρόσβαση σε αυτά. Καλό είναι να έχει μαζί του περισσότερα από όσα νομίζει πως θα χρειαστεί για να είναι σίγουρος, ενώ αν κάνει ενέσεις για τον πόνο, πρέπει να γίνουν πριν το ταξίδι.

Εξισορρόπηση δραστηριοτήτων

Εάν μια μέρα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες και περπάτημα με τα πόδια, ο ασθενής με πόνους στην πλάτη καλό θα ήταν να το εξισορροπήσει με κάτι πιο ξεκούραστο την επόμενη μέρα.

Διαχείριση άγχους

Υπάρχουν μερικά πράγματα που αυξάνουν το άγχος, όπως απροσδόκητα προβλήματα μακριά από το σπίτι, γεγονός που μπορεί να κάνει τον πόνο ακόμα χειρότερο. Έτσι, ο κατάλληλος προγραμματισμός βοηθά στην ηρεμία και την καλή ψυχολογία, όπως και ένα μασάζ ή μια θεραπεία σπα.

Ενυδάτωση, ξεκούραση, άνετος ρουχισμός

Κατά τις διακοπές είναι απαραίτητο να μην αμελούνται η επαρκής ενυδάτωση και η ξεκούραση. Ακόμη, είναι καλό να προτιμώνται τα άνετα ρούχα και παπούτσια.

Συμβουλές από τους επαγγελματίες υγείας

Ο γιατρός μπορεί να δώσει στον πελάτη του τις απαραίτητες ταξιδιωτικές συμβουλές ειδικά για την κατάστασή του.

Αναζήτηση στο Web

Οι χώρες, τα κράτη και οι πόλεις συχνά παρέχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με το ποιες είναι οι πιο προσβάσιμες ή άνετες ταξιδιωτικές τους επιλογές. Υπάρχουν πολλές online ομάδες, ακόμη και εξειδικευμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες που μπορούν να φέρουν τον καθένα σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους, ώστε να γίνει το ταξίδι τους όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i