"Λάθη" στο στολισμό του σπιτιού που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Ακόμη κι αν έχεις ήδη στολίσει, κάνε έναν τσεκάρισμα γι' αυτά τα πιθανά "λάθη" στο στολισμό του σπιτιού που εγκυμονούν κινδύνους.

χριστούγεννα στολισμένο σπίτι γιορτές istock

Στολισμένο σπίτι, φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, κεριά στο τραπεζάκι του σαλονιού, παραδοσιακά γλυκά και ζεστά ροφήματα. Μάλλον μόλις περιγράψαμε μια ειδυλλιακή εικόνα για τις γιορτινές ημέρες. Ωστόσο, ειδικοί μας εφιστούν την προσοχή σε ορισμένα λάθη στο στολισμό του σπιτιού που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για εμάς ή για την οικογένειά μας.

Αναμμένα κεριά

Δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο, ειδικά εάν δεν έχουμε τζάκι. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή για τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Υπερβολή; Σύμφωνα με τον αμερικανικό φορέα για την προστασία από τις πυρκαγιές τις γιορτές η πυροσβεστική καλείται να σβήσει κατά μέσο όρο τρεις φωτιές την ημέρα που έχουν ξεκινήσει από διακοσμητικά κεριά. Γι’ αυτό φροντίζουμε τα κεριά να βρίσκονται μακριά από υφάσματα, εύφλεκτα διακοσμητικά και φυσικά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και πάντα τα σβήνουμε όταν φεύγουμε από το δωμάτιο.

Προσοχή στο Αλεξανδρινό και τα άλλα διακοσμητικά φυτά

Το Αλεξανδρινό είναι πλέον το παραδοσιακό φυτό των γιορτών και όλοι στολίζουμε το σπίτι μας με αυτό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Γιατί όμως χρειάζεται προσοχή; Αφενός, εάν το έχουμε με τη γιορτινή του συσκευασία μπορεί οι κορδέλες και τα πλαστικά χαρτιά να τραβούν σαν μαγνήτης το νηπιάκι του σπιτιού ή τα μικρά παιδιά των επισκεπτών μας, οπότε χρειάζεται επίβλεψη για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα. Επιπλέον, εάν μασουλήσει ένα παιδί ή το κατοικίδιό μας τα φύλλα του Αλεξανδρινού μπορεί να παρουσιάσει γαστρεντερικές διαταραχές και αλλεργικές αντιδράσεις. Να το στερηθούμε; Όχι φυσικά, απλά σε κάθε περίπτωση τα μικρά παιδιά χρειάζονται συνεχή επίβλεψη στα στολισμένα δωμάτια του σπιτιού και για παν ενδεχόμενο βάζουμε -όχι μόνο το Αλεξανδρινό αλλά οποιοδήποτε διακοσμητικό φυτό- κάπου ψηλά που δεν θα το φτάνουν ούτε τα μικρά χεράκια ούτε τα κατοικίδια του σπιτιού.

Κορδέλες, λαμπάκια και γιρλάντες

Ναι φυσικά όλα τα παραπάνω δίνουν τη γιορτινή αίσθηση στο στολισμένο σπίτι, χρειάζεται όμως προσοχή ώστε να μην κινδυνεύουν να γίνουν αιτία για πτώση είτε για εμάς είτε για κάποιον από τους επισκέπτες μας.

Διαβάστε Επίσης

Προσοχή στις πρίζες

Η μετακόμιση" των επίπλων για να μπει το δέντρο και να ανοίξουμε το μεγάλο τραπέζι για να χωρέσουν όλοι στα γιορτινά τραπέζια μπορεί να αποκαλύψουν πρίζες χωρίς προστατευτικό κάλυμμα. Εάν στο σπίτι θα κυκλοφορούν παιδιά είναι σημαντικό είτε να τις κρύψουμε φέρνοντας μπροστά τους ένα έπιπλο είτε να τις καλύψουμε με ειδικό καπάκι ή ακόμη και με ένα κομμάτι χαρτόνι που θα κολλήσουμε τριγύρω.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i