Καλύτερη ζωή: Κόλλησε στο ψυγείο σου αυτόν τον 10λογο

Θέλεις να ζήσεις περισσότερα και καλύτερα χρόνια; Αν... ορκιστείς πίστη στον παρακάτω 10λογο έχεις βάλει τα θεμέλια για να το καταφέρεις.

μεγαλώνοντας με υγεία γυναίκα εμμηνόπαυση

Ποιος δεν θέλει να ζει μία πλήρη και ευτυχισμένη ζωή, να έχει ενεργητικότητα, καλή διάθεση και καλή υγεία που θα του επιτρέπει να πραγματοποιεί όλες τις υποχρεώσεις και τα όνειρά του; Αν με ρωτήσεις θα έλεγα ότι το moto για τη δεκαετία που διανύουμε είναι "μεγαλώνουμε με υγεία"! Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται να υιοθετήσουμε καλές συνήθειες και έναν τρόπο ζωής που θα μας οδηγήσει στο να μεγαλώσουμε χωρίς να γεράσουμε, βρε αδερφέ!!!!

Δεν θέλει κόπο

Τα καλά νέα είναι ότι ο τρόπος για να μεγαλώνουμε όμορφα, με υγεία και ενεργητικότητα είναι σούπερ απλός. Διάβασε αυτά τα 10 tips που μας δίνει ο ευρωπαϊκός φορέας προαγωγής μιας υγιεινής ζωής eufic.org και φτιάξε έναν δεκάλογο που θα κολλήσεις στο ψυγείο σου για να τον βλέπεις -και να τον υιοθετείς- κάθε μέρα.

10 απλοί τρόποι για πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή

1. Μην τρως καμία μέρα τα ίδια με την προηγούμενη! Η ποικιλία στη διατροφή είναι αυτή που θα σου εξασφαλίσει ισορροπία στην πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών.

2. Φρόντισε η βάση της διατροφής σου να είναι μεσογειακή: Βάλε άφθονες πλήρεις τροφές και προτίμησε τους υδατάνθρακες ολικής άλεσης.

3. Αντικατάστησε τα κορεσμένα λιπαρά με ακόρεστα: Ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια, ξηροί καρποί και σπόροι είναι κάποια από τα τρόφιμα που είναι πλούσια στα καλά αυτά λιπαρά.

4. Τρώγε φρούτα και λαχανικά εποχής και φερμένα από περιοχές κοντά στον τόπο που ζεις. Έτσι θα είναι πιο πιθανό να έχουν μαζευτεί στην καλύτερη στιγμή της ωρίμανσής τους και να είναι φουλ σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

5. Μείωσε την πρόσληψη αλατιού και ζάχαρης γιατί και τα δύο στην υπερβολή οδηγούν σε προβλήματα υγείας: καρδιαγγειακά νοσήματα και φλεγμονές που συνδέονται με ένα σωρό παθήσεις.

6. Πίνε άφθονο νερό γιατί το νερό είναι πηγή ζωής και η σωστή ενυδάτωση των κυττάρων είναι απαραίτητη για να επιτελούν το ρόλο τους στον οργανισμό.

7. Βάλε την κίνηση στη ζωή σου. Είναι απλό: άφησε το αυτοκίνητο στο σπίτι, βγάλε βόλτα το σκυλάκο σου, γράψου σε μια ομάδα για περπάτημα, παίξε με τα παιδιά σου... Κάνε ό,τι σε ευχαριστεί και βάλε κάθε μέρα στόχο να κινείσαι λίγο παραπάνω απ' ότι συνήθιζες.

8. Αν δεν έχεις κάνει τσεκ απ τους προηγούμενους 12 μήνες, κλείσε τώρα ραντεβού για μαστογραφία και τεστ Παπ και συμβουλέψου τον παθολόγο σου για προληπτικές αιματολογικές και άλλες εξετάσεις. Η πρόληψη είναι το 50% της θεραπείας!

9. Φρόντισε να κοιμάσαι 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για υγιές ανοσοποιητικό.

10. Ξαναδιάβασε όλα τα παραπάνω και βεβαιώσου ότι έχεις καλύψει τα περισσότερα μέσα στη μέρα σου!

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i