Πώς να διορθώσεις την κύφωση του αυχένα ενώ κοιμάσαι

Με την πάροδο του χρόνου, θα ξυπνάς νιώθοντας ανανεωμένη και απαλλαγμένη από την ενόχληση στον αυχένα.

iStock iStock

Ξυπνάτε συχνά με πιασμένο αυχένα ή υποφέρεις από τη γνωστή κύφωση στον αυχένα που προκαλείται και από κακή στάση ύπνου; Δεν είσαι μόνη. Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με αυτό το ζήτημα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να το ανακουφίσεις και να το αποτρέψεις. Μια διαδικασία τριών βημάτων θα σε βοηθήσει να διορθώσεις το πρόβλημα ενώ κοιμάσαι. 

Βήμα 1: Κίνησε τον αυχένα σου

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της κύφωσης του αυχένα είναι η κινητοποίηση της πληγείσας περιοχής. Τα "εξογκώματα" του αυχένα είναι συχνά το αποτέλεσμα παρατεταμένης ακαμψίας και κακής στάσης του σώματος. Η κινητοποίηση του λαιμού θα βελτιώσει τις πιθανότητές να διορθώσεις τη στάση σου με την πάροδο του χρόνου. Θα χρειαστείς μια πετσέτα ή ένα ζευγάρι κάλτσες με μπαλάκια για αυτήν την άσκηση, την εκτέλεση της οποίας θα βρεις στο παρακάτω βίντεο. 

Βήμα 2: Τέντωσε τον λαιμό σου

Αυτό το βήμα εστιάζει στο τέντωμα των πρόσθιων μυών του αυχένα και στην προώθηση της επέκτασης στη συμβολή όπου συναντώνται ο αυχενικός και ο θωρακικός σπόνδυλος. Αυτή η άσκηση, που επίσης θα βρεις στο βίντεο, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους κοιμούνται μπρούμυτα, αλλά μπορεί να ωφελήσει όποιον θέλει να βελτιώσει την ευλυγισία του αυχένα και να μειώσει τον σχηματισμό καμπούρας.

Κύφωση στον αυχένα: Τρεις ασκήσεις για να βελτιώσεις τη στάση σου

Βήμα 3: Προσάρμοσε τη στάση του ύπνου 

Η στάση του ύπνου παίζει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της κύφωσης στον αυχένα. Η σωστή ευθυγράμμιση κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί σταδιακά να ισιώσει τη σπονδυλική στήλη και να μειώσει την πίεση στην περιοχή του αυχένα.

Για άτομα που κοιμούνται ανάσκελα:

  • Ξεκίνα αφαιρώντας τα μαξιλάρια. Εάν χρησιμοποιείς πολλά, κράτησε το ένα μαξιλάρι.
  • Μετάβαση σε ένα πιο λεπτό μαξιλάρι σταδιακά μέσα σε μερικές εβδομάδες.
  • Για να βοηθήσεις στη μετάβαση, τοποθέτησε μια τυλιγμένη πετσέτα κάτω από το μαξιλάρι για να παρέχει υποστήριξη αρχικά. Ξετύλιξε την πετσέτα σταδιακά μέχρι να γίνει επίπεδη.
  • Ο στόχος εδώ είναι να εξαλειφθεί η χρήση διπλών ή υπερβολικά χοντρών μαξιλαριών, τα οποία μπορούν να αναγκάσουν τον λαιμό σου να λυγίζει και να επιδεινώσει την κύφωση του αυχένα.

Για άτομα που κοιμούνται μπρούμυτα: 

  • Προσπάθησε να κοιμηθείς στο πλάι ως εναλλακτική λύση.
  • Εάν δεν μπορείς να αποφύγεις τον ύπνο μπρούμυτα, τοποθέτησε ένα λεπτό μαξιλάρι ή διπλωμένη πετσέτα κάτω από τη λεκάνη σου για να διατηρήσεις καλύτερη ευθυγράμμιση της σπονδυλικής σου στήλης.
  • Προσάρμοσε τη στάση ύπνου σου - μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να συνηθίσεις, αλλά η προσπάθεια θα αξίζει τον κόπο. 

Δες αναλυτικά το βίντεο: 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i