Δεν μπορείς να κοιμηθείς; Αυτό το απλό hack του TikTok θα σε νυστάξει!

Οι άυπνοι του Tik Tok χρησιμοποιούν αυτό το hack διαλογισμού για την αϋπνία - και ισχυρίζονται ότι λειτουργεί.

aypnia istock


Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ, ειδικά όταν την επόμενη μέρα πηγαίνεις για πρώτη φορά σε νέα δουλειά, θα ενθουσιαστείς όταν μάθεις για μια νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν οι χρήστες στο Tik Tok για να μειώσουν την αϋπνία. Είναι ένα τρικ διαλογισμού που φαίνεται να λειτουργεί.

Ο "διαλογισμός της επίφυσης" είναι μια τεχνική για την ανακούφιση από το άγχος και την ανακούφιση του μυαλού που σκέφτεται πολλά ταυτόχρονα πράγματα, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο τον ύπνο. Εάν είσαι περίεργη να μάθεις πώς λειτουργεί και γιατί οι... άυπνοι το αγαπούν τόσο πολύ, δες παρακάτω πώς να το κάνεις.

Τι είναι ο διαλογισμός της επίφυσης;
 

Ο διαλογισμός της επίφυσης συνδυάζει πρακτικές όπως η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και η βαθιά αναπνοή, που έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει την απόκριση χαλάρωσης και να ανοίξει το δρόμο για ύπνο.

Σύμφωνα με έρευνες, οι πρακτικές συνειδητής ευαισθητοποίησης μπορεί να είναι απίστευτα ωφέλιμες όταν πρόκειται για τη βελτίωση της αϋπνίας και της συνολικής ποιότητας ύπνου. Ο διαλογισμός ενσυνειδητότητας μπορεί να αυξήσει την παραγωγή μελατονίνης.

Πώς λειτουργεί το hack διαλογισμού

Η TikToker Olivia Hedlung (@liv.ingwell) μοιράζεται στο βίντεό της το viral hack ύπνου: "Αν είσαι κάποιος που δεν μπορεί να αποκοιμηθεί γρήγορα, έχω ένα hack που θα αλλάξει τη ζωή σου. Είπα σε δύο φίλους μου για το δοκίμασαν και είπαν ότι αποκοιμήθηκαν κυριολεκτικά αμέσως. Είναι μια συγκεκριμένη τεχνική αναπνοής που έμαθα από τον Joe Dispenza, και μετά τη δοκίμασα λίγο πριν πάω για ύπνο."

  • Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις πέντε βαθιές αναπνοές.
  • Εισέπνευσε αργά από τη μύτη και σφίξε σταδιακά το σώμα σου.
  • Κράτησε την αναπνοή σου για όσο διάστημα μπορείς και μετά εξέπνευσε.
  • Κάνε το πέντε φορές και θα κοιμηθείς αμέσως.

Το να αποκοιμηθείς αμέσως σημαίνει ότι είσαι υπερβολικά κουρασμένη. Ιδανικά, ο λανθάνων χρόνος έλευσης ύπνου (ο χρόνος που χρειάζεσαι για να κοιμηθείς) θα πρέπει να είναι 10 έως 15 λεπτά. Η πρακτική της ενσυνειδητότητας ή ο διαλογισμός ύπνου αποτελεί έναν καλό τρόπο να χαλαρώσεις και να προετοιμάσεις το σώμα και το μυαλό σου για ύπνο. 

Ενώ ο διαλογισμός της επίφυσης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, είναι σοφό να ακολουθείς καλές γενικές συνήθειες ύπνου. Αν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν συμβουλές ευεξίας, είναι καλύτερα να αφήνεις το κινητό σου έξω από το υπνοδωμάτιό σου. Αυτό θα συμβάλλει στη σωστή απελευθέρωση μελατονίνης και σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου χωρίς περισπασμούς. Εάν θέλεις να αποκοιμηθείς με κάποια μουσική, ρύθμισε το στο τηλέφωνό σου έξω από το υπνοδωμάτιο και χρησιμοποίησε ένα Bluetooth ηχείο, ώστε να μην φεγγίζει το μπλε φως της οθόνης του κινητού σου. Εάν προτιμάς να αποκοιμηθείς χωρίς βοήθεια, μπορείς να ακολουθήσεις τον διαλογισμό της επίφυσης, μια σταδιακή σάρωση σώματος χαλάρωσης ή βαθιά αναπνοή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i