Το πιο εύκολο hack μακροζωίας είναι αυτό!

Το απόλυτο hack μακροζωίας: Πίνοντας αυτό πριν από τα γεύματα θα ρίξεις το σάκχαρο και θα αυξήσεις τα χρόνια ζωής σου.

vinegar istock

Για να παραφράσουμε τη Mary Poppins, μια κουταλιά ξύδι βοηθάει το σάκχαρο στο αίμα να πέσει. Και αυτό είναι ένα τέλειο hack μακροζωίας που μπορείς να δοκιμάσεις.

Γιατί να πιεις ξύδι πριν τα γεύματα

Η περίσσεια γλυκόζης αίματος αποθηκεύετε στο σώμα ως λίπος και το ίδιο το λίπος μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή στο σώμα. Επιπλέον, η υπερβολική γλυκόζη αίματος δημιουργεί μόρια που ονομάζονται τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης (AGEs). Τα AGEs είναι μια σημαντική πτυχή της γήρανσης και οδηγούν σε φλεγμονή και οξειδωτικό στρες, που εμποδίζουν τη μακροζωία.

Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πίνεις μια κουταλιά της σούπας ξύδι αραιωμένο σε νερό πριν από κάθε γεύμα - ειδικά όταν έχεις αμυλούχες τροφές, προτείνει η Γαλλίδα βιοχημικός Jessie Inchauspé (γνωστή και ως η θεά της γλυκόζης) στο βιβλίο της The Glucose Goddess Method.

Γιατί λειτουργεί;

Η Inchauspé εξηγεί ότι το οξικό οξύ στο ξύδι απενεργοποιεί προσωρινά ένα πεπτικό ένζυμο που διασπά το άμυλο, οπότε η γλυκόζη απελευθερώνεται στο σώμα μας πιο αργά. Το οξύ βοηθά επίσης τους μυς μας να απορροφήσουν τη γλυκόζη. Το αποτέλεσμα: λιγότερες αυξομειώσεις γλυκόζης, άρα σταθερή ενέργεια.

Μελέτη έδειξε ότι το οξικό οξύ μειώνει την ποσότητα της γλυκόζης στο αίμα και της ινσουλίνης που απελευθερώνεται μετά από ένα γεύμα έως και 20%. Αυτό είναι βασικό γιατί τα υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή και αύξηση βάρους.

Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη περισσότερα οφέλη. Το ξύδι, και κυρίως το μηλόξυδο, βοηθά επίσης στην πεπτική διαδικασία, η οποία μπορεί να υποστηρίξει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και να προσφέρει ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου.

Τι να κάνεις

Η Θεά της Γλυκόζης προτείνει να αραιώσεις μια κουταλιά της σούπας ξύδι σε ένα ποτήρι νερό και να το πιεις μέσα σε 20 λεπτά πριν το φαγητό.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πιεις με ένα καλαμάκι για να προστατεύσεις το σμάλτο των δοντιών σου.

Μπορείς επίσης να αναμίξεις ξύδι σε ανθρακούχο νερό, τσάι ή dressing σαλάτας.

Το μηλόξυδο, το ξύδι από κρασί, το ξύδι ρυζιού και το ξύδι καρύδας είναι μια χαρά, απλώς απόφυγε τα dressings σαλάτας με πρόσθετα σάκχαρα.

Δες και αυτό: Το νο1 λάθος που κάνεις με το μηλόξυδο και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i