Τί να κάνεις αν είσαι ήδη άρρωστη από ίωση ή γρίπη; Τα tips της health editor Ελένης Δασκαλάκη

Τi να κάνεις αν είσαι ήδη άρρωστη από ίωση και γρίπη! Αυτά είναι τα δικά μου tips για να περάσει πιο γρήγορα και πιο εύκολα η ίωση.

30.11.2019

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

κρυολόγημα ίωση γρίπη πυρετός υγεία

Η επιδημία της γρίπης Η1Ν1 φαίνεται πως καλά κρατεί και τα κρούσματα αυξάνονται. Όχι πως είναι και για να τρομοκρατηθούμε! Μην ξεχνάς πως η γρίπη Η1Ν1 είναι απλά ένας ιός, πιο ισχυρός από τον ιό του απλού κρυολογήματος, παραμένει όμως ένας διαχειρίσιμος ιός. Αυτό ισχύει για όλους μας, εκτός από τα μωρά και μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους ή για ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας, όπως το άσθμα.

Τι να κάνεις αν είσαι ήδη άρρωστη από ίωση ή γρίπη

Μην κυκλοφορείς έξω Είτε για να πας στη δουλειά είτε για το σούπερ μάρκετ, απόφυγε να κυκλοφορείς. Μείνει στο σπίτι, ξεκουράσου, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να αναρρώσει και ζήτα βοήθεια για τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Δώσε σημασία στα συμπτώματα Ένας ψηλός πυρετός, πάνω από 38,5 που ξεκινά απότομα και σε ρίχνει στο κρεβάτι με ρίγη και έντονη αδυναμία θα μπορούσε να είναι γρίπη Η1Ν1. Επικοινώνησε με το γιατρό σου μήπως χρειάζεται να κάνεις το τεστ της γρίπης για να ξεκινήσεις αμέσως αντιική θεραπεία.

Διάβασε επίσης: Έξαρση γρίπης: Eνίσχυσε το ανοσοποιητικό σου φυσικά!

Διάβασε επίσης: 5 τροφές που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα όταν έχεις γρίπη

Πίνε πολλά υγρά Η αφυδάτωση είναι εύκολη, ειδικά αν έχεις πυρετό. Πίνε νερό -χλιαρό αν σε βοηθάει-, αφεψήματα, υδαρείς σούπες. Η καλή ενυδάτωση βοηθά να αποβάλλονται οι βλέννες στο λαιμό και τη μύτη οι οποίες εκτός του ότι σου κάνουν τη ζωή δύσκολη παγιδεύουν ιούς.

Mama tip: Αν το μικρό σου έχει ίωση ή γρίπη και δεν έχει διάθεση για νερό, δώσε του μερικά αλμυρά πατατάκια. Θα βοηθήσουν!

The Mamagers Update

Όλα όσα πιστεύω ότι χρειάζεται ένα κορίτσι από τον πατέρα του

Μητρότητα θα πει: Να κοιτάς παλιές φωτογραφίες των παιδιών σου όταν κοιμούνται

Δεν είναι ώρα για οικονομία Να χρησιμοποιείς κάθε χαρτομάντιλο μόνο μία φορά. Αλλιώς ρισκάρεις να διασπείρεις τον ιό στους γύρω σου στο σπίτι.

Βάλε ένα ακόμη μαξιλάρι Κράτα ψηλά το κεφάλι το βράδυ τοποθετώντας ακόμη ένα μαξιλάρια, αν ο βήχας σε κρατάει ξύπνια.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

#shapegreece