Γήρανση, ακμή, ιώσεις: Γιατί ενώ τρέφεσαι σωστά, έχεις προβλήματα;

Τι συμβαίνει όταν τρέφεσαι σωστά αλλά έχεις προβλήματα ακμής ή σε ταλαιπωρούν συχνά ιώσεις; Μήπως ευθύνεται η διατροφή σου;

shutterstock345499520 By NinaMalyna

Η διατροφή σου είναι άψογη. Τότε τι δεν πάει καλά;

Συνεργάστηκε η Αγγελική Μοράρη, MSc, Επιστήμονας Τροφίμων & Διατροφής (BSc), Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Κλινική διαιτολογία,   nutritipsbyaggelikimorari.wordpress.com

Γήρανση

Σε άρθρο στην επιθεώρηση Dermato Endocrinology υποδεικνύεται πως η γήρανση προκύπτει από δύο παράγοντες, τον ενδογενή και τον εξωγενή. Ο ενδογενής σχετίζεται με τη χρονολογική, φυσική γήρανση που επηρεάζει όλο το σώμα μας – και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι’ αυτό.

Ο εξωγενής σχετίζεται με την καθημερινότητα και το περιβάλλον μας, όπως η διατροφή, το πόσες ώρες κοιμόμαστε, αν καπνίζουμε και πόσο καθόμαστε στον ήλιο. Έτσι, τελικά η διαδικασία της γήρανσης ακολουθεί έναν ξεχωριστό ρυθμό για την καθεμία μας και σε ένα βαθμό είναι αναπόφευκτη – και προφανώς, δεν πειράζει και τόσο!

Ακμή

Η ακμή που παρουσιάζεται στην ενήλικη ζωή σχετίζεται συχνά με την κληρονομικότητα, την ηλικία, το άγχος, τη λιπαρότητα στα μαλλιά, τον ιδρώτα και τον έμμηνο κύκλο.

Συχνές ιώσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν αρρωσταίνεις συχνά, το σώμα σου σου λέει ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα. Το πεσμένο ανοσοποιητικό σημαίνει ότι δεν ξεκουράζεσαι και δε χαλαρώνεις αρκετά ή/ και ότι δεν τρως καλά. Επιπλέον, τα πολύ χαμηλά επίπεδα σωματικού λίπους επηρεάζουν επίσης αρνητικά το ανοσοποιητικό σου όπως και το αυξημένο στρες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i