Σου προκαλεί αλλεργία το γραφείο σου; Ανακάλυψε τι μπορεί να σε ενοχλεί και τι μπορείς να κάνεις

Ακόμη κι αν το λέμε μερικές φορές χαριτολογώντας, είναι πιθανό να σου προκαλεί αλλεργία το γραφείο σου. Κυριολεκτικά. Δες τι μπορεί να σε ενοχλεί και πώς θα το αντιμετωπίσεις.

γραφείο δουλειά προγραμματισμός Julia_Sudnitskaya

Πολύς κόσμος παρουσιάζει ψυχοσωματικά συμπτώματα όταν νιώθει ότι πιέζεται στη δουλειά και το σώμα του αντιδρά στο επαγγελματικό άγχος ή τις άσχημες συνθήκες που ενδεχομένως βιώνει εκεί. Κι αν όμως σου προκαλεί αλλεργία το γραφείο σου και δεν είναι ψυχοσωματικές οι αντιδράσεις;

Τι σου προκαλεί αλλεργία στο χώρο εργασίας

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα γραφεία και γενικά οι εργασιακοί χώροι είναι εστία αλλεργιογόνων που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Για παράδειγμα, πολλοί εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, όπως οι νοσοκόμες, εκδηλώνουν αντιδράσεις στο λάτεξ, το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένο στα γάντια, ενώ όσοι απασχολούνται σε οικοδομικές εργασίες συχνά εκδηλώνουν αλλεργικό άσθμα εξαιτίας της σκόνης.

Διάβασε επίσης: Το ήξερες πως οι κάμπιες μπορεί να σου κάνουν… επίθεση; Και τι να κάνεις αν πάθεις αλλεργία στις κάμπιες

Διάβασε επίσης: Συμπτώματα αλλεργίας: Ποιες είναι οι 10 συχνότερες αλλεργίες και πώς θα τις αποφύγεις

Όμως ακόμα και όσοι δουλεύουν σε γραφείο έχουν συχνά τέτοια προβλήματα. Οι μοκέτες, τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται, τα αποσμητικά χώρου, το σύστημα κλιματισμού, η σκόνη, ακόμα και η μπογιά με την οποία είναι βαμμένοι οι τοίχοι μπορεί να προκαλέσουν έντονες αλλεργικές αντιδράσεις –κυρίως εάν το γραφείο στεγάζεται σε παλιό κτίριο.

Το πρόβλημα είναι ότι, ακόμα κι αν εντοπίσεις την αιτία, το πιθανότερο είναι πως δύσκολα θα μπορέσεις να αποφύγεις αυτό που σου προκαλεί την αλλεργία – εκτός αν είσαι διατεθειμένη να αλλάξεις δουλειά ή έστω να πείσεις τον εργοδότη σου να αλλάξει άμεσα τις μοκέτες.

Τι μπορείς να κάνεις

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να λύσεις ή έστω να περιορίσεις το πρόβλημα, όπως να χρησιμοποιήσεις έναν ιονιστή/καθαριστή αέρα , να ανοίγεις συχνά τα παράθυρα για να ανανεωθεί ο αέρας και να καθαρίζεις καθημερινά το χώρο εργασίας σου για να απομακρύνεται η σκόνη. Για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα μπορείς να πάρεις αντισταμινικά, πάντα με τη συμβουλή του γιατρού σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i