Μικρόβια στο μπάνιο; Όχι, δεν είναι η τουαλέτα η πιο «μολυσμένη»! Μάθε τι είναι!

Η κουρτίνα του μπάνιου μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια στο μπάνιο από την κουλούρα της λεκάνης, την οδοντόβουρτσα και τη λαβή του πιγκάλ – μαζί.

bathroom-interior-with-curtain-towel-and-steam-girl-in-shower-cap-a-vector-id1160216818

Εάν σου ζητούσαν να σκεφτείς το αντικείμενο με τα περισσότερα μικρόβια στο μπάνιο, πιθανότατα θα έλεγες την τουαλέτα ή τον ξέχειλο κάδο για τα χαρτιά. Αποδεικνύεται όμως ότι κάτι άλλο είναι ακόμη πιο επικίνδυνο για την υγεία σου. Η κουρτίνα του μπάνιου.

Μελέτη που έγινε από το Safe Home το 2018 ανακάλυψε ότι αυτό το οικιακό αντικείμενο έχει περισσότερα μικρόβια από τη λεκάνη της τουαλέτας, τη λαβή της οδοντόβουρτσας και τη λαβή του πιγκάλ μαζί! Ακόμη χειρότερο; Το 57% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν παραδέχτηκαν ότι η κουρτίνα του μπάνιου τους έχει στίγματα μούχλας. Φυσικά, είναι αδύνατο να αποφύγουμε εντελώς τα μικρόβια στο μπάνιο. Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε όλοι, ότι ο χώρος όπου καταφεύγουμε για να καθαριστούμε πρέπει να είναι καθαρός!

Πώς θα καθαρίσεις την κουρτίνα του μπάνιου

Εάν η κουρτίνα σου είναι υφασμάτινη -επιλογή που μάλλον σου κάνει πιο δύσκολη τη ζωή για να είμαστε ειλικρινείς- τότε χρειάζεται να στεγνώνει καλά μετά που κάνεις ντους και να την πλένεις στο χέρι ή στο πλυντήριο τακτικά.

Εάν η κουρτίνα του μπάνιου είναι πλαστική μπορείς να την πλένεις μια φορά το μήνα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και 2 κ.σ. καθαριστικό με χλώριο. (Απόφυγε να αναμειγνύεις χλώριο με άλλα καθαριστικά γιατί το αποτέλεσμα παράγει τοξικά αέρια.) Άφησέ τη να μουλιάσει όλη τη νύχτα στο διάλυμα αυτό και το πρωί άδειασε το νερό και πλύνε την «ένα χέρι» με απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Κάθε πότε να αλλάζεις την κουρτίνα του μπάνιου

Ιδανικά, κάθε έξι μήνες. Αν ωστόσο την πλένεις τακτικά και αποτελεσματικά, μπορείς να την κρατήσεις παραπάνω, μέχρι να διαπιστώσεις ορατές φθορές ή στίγματα μούχλας που δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Και να θυμάσαι, ότι η μούχλα είναι η ορατή «βρωμιά», τα μικρόβια δεν φαίνονται με γυμνό μάτι!

Διάβασε επίσης: Πόσες φορές μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πετσέτα μπάνιου πριν μπει για πλύσιμο;

Διάβασε επίσης: Μικρόβια στο μπάνιο; Δες που κρύβονται

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i