Σακχαρώδης διαβήτης Updated: Ενδιαφέροντες αριθμοί και δεδομένα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο σακχαρώδης διαβήτης είναι πανδημία, πλέον. Τα κακά νέα είναι ότι πολλοί που πάσχουν δεν το γνωρίζουν.

διαβήτης ninitta

Πανδημία χαρακτηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το σακχαρώδη διαβήτη. Και ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν -κυρίως- από διαβήτη τύπου 2 αυξάνεται συνεχώς, ένα μεγάλο ποσοστό έχει τη νόσο χωρίς να το γνωρίζει. Και όταν πλέον γίνει η διάγνωση, μπορεί ο σακχαρώδης διαβήτης να έχει προκαλέσει μόνιμες βλάβες στον οργανισμό.

5 επίσημα στοιχεία για το σακχαρώδη διαβήτη

#1

Το 2017 παγκοσμίως οι άνθρωποι με διαβήτη ήταν 425 εκατομμύρια και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 629 εκατομμύρια έως το 2045.

#2

Σύμφωνα με πολυεθνική μελέτη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 50% των ατόμων με διαβήτη πεθαίνουν από καρδιαγγειακή νόσο.

#3

Τα άτομα με διαβήτη ενδέχεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης σχετιζόμενων ασθενειών ή/και επιπλοκών, όπως γρίπη, φυματίωση και κατάθλιψη. Διάβασε επίσης: 5 νέοι τρόποι για την πρόληψη του διαβήτη Διάβασε επίσης: Μήπως έχεις ανεβασμένο σάκχαρο; Ξέρεις ότι είναι η βασική εξέταση που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις

#4

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει πως το 2030 ο διαβήτης θα είναι η 7η αιτία θανάτου.

#5

Η υγιεινή διατροφή, η τακτική φυσική δραστηριότητα, το φυσιολογικό βάρος σώματος και η αποφυγή του καπνίσματος προλαμβάνουν την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

2 συμβουλές για να προλάβεις το διαβήτη

Διατήρησε ένα φυσιολογικό βάρος

Χάνοντας 5-7% του σωματικού σου βάρους αποτρέπεις ή καθυστερείς την εμφάνιση διαβήτη. τύπου 2. Αυτός είναι ο τύπος του διαβήτη που συνδέεται με τον τρόπο ζωής και πλήττει συχνότερα ανθρώπους με διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, περιττά κιλά και που δεν γυμνάζονται.

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου

Με την άσκηση τονώνεις τους μυς (ο μυϊκός ιστός είναι πιο ευαίσθητος στην ινσουλίνη απ' ό,τι ο λιπώδης ιστός), χρησιμοποιείς ενέργεια μειώνοντας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ελέγχεις το βάρος σου και το διατηρείς σε φυσιολογικά επίπεδα, μειώνεις το στρες. Η ήπια άσκηση για 30 λεπτά, πέντε φορές την εβδομάδα, θεωρείται πως βοηθά να κρατήσεις το διαβήτη μακριά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i