Θέλεις να μάθεις μία νέα γλώσσα; Πιες κρασί, λέει η επιστήμη

φοβάσαι ότι όταν πας δεν θα μπορείς να μιλήσεις καλά τη γλώσσα;

shutterstock_260831564 By Ollyy

Όσο και αν προσπαθείς να ξεσκονίσεις τα γαλλικά που έμαθες στο σχολείο διαβάζοντας πάλι βιβλία με διαλόγους, υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος να κατακτήσεις μία νέα γλώσσα: το κρασί.

Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία, το να πίνεις μικρές ποσότητες αλκοόλ- τονίζουμε μικρές- μπορεί πράγματι να βελτιώσει την προφορά σου καθώς μιλάς σε μία νέα γλώσσα σε σύγκριση με το πώς ακούγεσαι όταν είσαι νηφάλιος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις απλές κινήσεις για καλύτερη υγεία σήμερα

Συγκεκριμένα, μία γουλιά ή δύο από κρασί είναι πιο ωφέλιμη όσον αφορά τη μείωση του άγχους της προφοράς, σύμφωνα με την έρευνα. Αυτό ισχύει εάν γνωρίζεις ήδη βέβαια καλά μία νέα γλώσσα και έτσι ένα ποτήρι κρασί μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο χαιρετισμό σου σαν μπον-τζορ και το άψογα προφερόμενο μπον-ζουρ.

Επαναλαμβάνουμε: Μην πιεις υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Αλλά, αν βρεθείς σε κάποιο γαλλικό μπιστρό και θέλεις να κουβεντιάσεις χωρίς άγχος, ένα ποτήρι γαλλικό-ίσως-κρασί μπορεί να σου δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι προκειμένου να μιλήσεις άπταιστα τη γλώσσα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i