Χουρμάδες και απώλεια βάρους: Πώς αυτό το φρούτο μπορεί να σε βοηθήσει στο αδυνάτισμα

Μια νόστιμη προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή.

Χουρμάδες iStock

Οι χουρμάδες είναι ένα γλυκό φρούτο που μπορεί να αποτελέσει μια νόστιμη προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θέλουν να χάσουν βάρος. Ενώ οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φυσικά σάκχαρα, είναι επίσης γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη των στόχων απώλειας βάρους.

Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Ένα από τα οφέλη των χουρμάδων για απώλεια βάρους είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι ένα είδος υδατάνθρακα που το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει, που σημαίνει ότι περνούν από το πεπτικό σύστημα χωρίς να προσθέτουν επιπλέον θερμίδες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στην επιβράδυνση της διαδικασίας πέψης, κρατώντας μας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μειώνοντας την πιθανότητα υπερφαγίας.

Χαμηλοί σε θερμίδες

Οι χουρμάδες είναι επίσης σχετικά χαμηλοί σε θερμίδες σε σύγκριση με άλλα γλυκά σνακ, γεγονός που τους καθιστά μια καλή εναλλακτική σε επεξεργασμένα σνακ, όπως μπάρες ή μπισκότα. Μια μερίδα χουρμάδων, που είναι συνήθως περίπου 2-3 χουρμάδες, περιέχει περίπου 100 θερμίδες, καθιστώντας τους ένα τέλειο σνακ για να περιορίσεις την πείνα μεταξύ των γευμάτων.

Για να ενσωματώσεις τους χουρμάδες σε μια διατροφή απώλειας βάρους, σκέψου να τους χρησιμοποιήσεις ως φυσικό γλυκαντικό σε συνταγές αντί για επεξεργασμένα σάκχαρα ή τεχνητά γλυκαντικά. Οι χουρμάδες μπορούν να αναμειχθούν σε smoothies, να προστεθούν σε βρώμη ή γιαούρτι ή να πασπαλιστούν σε κομμάτια πάνω από σαλάτες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνεις υπόψη τα μεγέθη των μερίδων όταν τους καταναλώνεις. Αν και είναι ένα υγιεινό σνακ, μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους εάν καταναλωθούν σε υπερβολική ποσότητα. Για να αποφύγεις την υπερκατανάλωση, ακολούθησε τα συνιστώμενα μεγέθη μερίδων και συνδύασέ τους με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως ξηρούς καρπούς ή σπόρους, για να βοηθήσεις στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Συνολικά, οι χουρμάδες μπορούν να είναι μια θρεπτική και νόστιμη προσθήκη σε μια δίαιτα απώλειας βάρους όταν καταναλώνονται με μέτρο ως μέρος ενός ισορροπημένου προγράμματος γευμάτων.

Μερικές υγιεινές συνταγές για χουρμάδες: 

Γλυκό με χουρμάδες και κακάο για αντιμετώπιση του ΠΜΣ λέει η διατροφολόγος

Μπάρες ενέργειας χωρίς ψήσιμο με κινόα και χουρμάδες (με 157 θερμίδες)

Μωσαϊκό: Vegan κορμός σοκολάτας με χουρμάδες

Νηστίσιμες μπάλες ενέργειας με χουρμάδες, κακάο και αμύγδαλα

Μπάλες ενέργειας με χουρμάδες και μάκα σκόνη για να εκτοξεύσεις την ενέργειά σου

Υγιεινά μουστοκούλουρα με χουρμάδες για τα παιδιά (και όχι μόνο)

Μπάρες ενέργειας για παιδιά χωρίς ζάχαρη από τη διατροφολόγο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i