Αυτό το smoothie (με μόλις 4 υλικά) έχει τη γεύση ενός πραγματικού κομματιού κολοκυθόπιτας

Ακόμη και με τη γεύση του που μοιάζει με επιδόρπιο, αυτό το smoothie κολοκύθας έχει απίστευτη γεύση και την έγκριση του διαιτολόγου.

smoothie iStock

Αυτή τη σεζόν λοιπόν, άφησε πίσω σου τις κλασικές γεύσεις και δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το λαχταριστό smoothie με μπαχαρικά κολοκύθας, που δημιουργήθηκε από την Kim Rose, R.D.N., εγγεγραμμένη διαιτολόγο στο Splendid Spoon. Αυτό το ρόφημα που στη γεύση μοιάζει με πραγματική κολοκυθόπιτα θα σε κάνει την πιο μεγάλη οπαδό του χαρακτηριστικού λαχανικού του χειμώνα. Με ένα μείγμα τριών μόνο συστατικών, αυτό το smoothie θα σου χαρίσει την πιο cozy αίσθηση τα απογεύματα του χειμώνα, ενώ δεν περιέχει γαλακτοκομικά και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Για αρχή, η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, μια θρεπτική ουσία που παίζει βασικό ρόλο στην ενίσχυση της όρασης, στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος και στη σωστή λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων, των νεφρών και άλλων οργάνων.  Ενσωματώνοντας ένα τέταρτο φλιτζάνι κολοκύθας στο πρόγραμμά σου, θα κερδίσεις σχεδόν το 68% της συνιστώμενης διατροφικής δόσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, προσθέτει 1,5 γραμμάριο φυτικών ινών – οι οποίες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως είναι η καλύτερη πέψη. 

Μερικές παραλλαγές 

Για να δώσεις στο ρόφημα μια πιο δυνατή γεύση από τα μπαχαρικά, πρόσθεσε λίγο έξτρα μοσχοκάρυδο, κανέλα, τζίντζερ ή γαρύφαλλο στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα συστατικά. Ρίξε λαχανικά όπως λίγο κολοκυθάκι, σπανάκι ή κουνουπίδι για να ενισχύσεις την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ή σκόνη πρωτεΐνης χωρίς γεύση. 

Συστατικά:

  • 1 χούφτα παγάκια
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος αμυγδάλου 
  • 1/4 φλιτζάνι πουρές κολοκύθας (δες εδώ πώς θα φτιάξεις τη δική σου, σπιτική εκδοχή).
  • Μπαχαρικά κολοκύθας (μπορείς να φτιάξεις το δικό σου μείγμα και να χρησιμοποιείς για κάθε περίσταση, αναμειγνύοντας κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο). 

Βάλε στο μπλέντερ πάγο, νερό, κρέμα γάλακτος αμυγδάλου και τον πουρέ κολοκύθας. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i