Λαζάνια με κολοκύθα και ρικότα: Μια απολαυστική συνταγή για ένα υγιεινό βραδινό

Κάθε μπουκιά θα είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός κρεμώδους ρικότα, γλυκιάς κολοκύθας και τέλειων μαγειρεμένων ζυμαρικών.

Λαζάνια με κολοκύθα και ρικότα

Έχεις βαρεθεί το ατελείωτο δίλημμα του τι να μαγειρέψεις για δείπνο κάθε βράδυ; Αν ναι, έχουμε μια καταπληκτική λύση για εσένα! Στην παρακάτω ανάρτηση στο Instagram από τον λογαριασμό @clean.kweens, θα βρεις μία ιδιαίτερη συνταγή με πρωταγωνιστή ένα από τα λαχανικά εποχής, την κολοκύθα: Λαζάνια με κολοκύθα και ρικότα. Αυτό το πιάτο είναι ένα χορταστικό γεύμα, τέλειο για κάθε βράδυ της εβδομάδας. Συνδυάζει τη γλύκα της κολοκύθας με την κρεμώδη υφή της ρικότα, όλα στρωμένα ανάμεσα σε φύλλα λαζάνια και ψημένα δημιουργώντας ένα χρυσαφένιο αποτέλεσμα. 

Συστατικά:

3 φλιτζάνια κολοκύθα σε κύβους
8 φύλλα λαζάνια
375 γραμμάρια ρικότα
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.γ. ανάμεικτα βότανα
Αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο: Ξεκίνα προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 180°C. 

Βράζουμε την κολοκύθα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέτουμε την κολοκύθα σε κύβους και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι μαλακή και τρυφερή. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά.

Πολτοποιούμε την κολοκύθα: Μόλις λιώσει τελείως, την στραγγίζουμε και την πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λεία. Αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε το μείγμα Ricotta: Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα, το τριμμένο τυρί και το αυγό. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Προσθέτουμε γεύση: Στο μείγμα της ρικότα, προσθέτουμε το γάλα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα ανάμεικτα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά για να δημιουργήσουμε μια γευστική, κρεμώδη γέμιση για τα λαζάνια.

Στρώνουμε τα λαζάνια: Πάρε ένα ταψί και ξεκίνα να συναρμολογείς τα λαζάνια. Ξεκινήστε τοποθετώντας δύο φύλλα λαζάνια στο κάτω μέρος.

Πρώτη στρώση: άπλωσε τη μισή πολτοποιημένη κολοκύθα πάνω από τα φύλλα λαζάνια.

Δεύτερη στρώση: Πρόσθεσε άλλα δύο φύλλα λαζάνια πάνω από τη στρώση κολοκύθας.

Τρίτη στρώση: Τώρα, άπλωσε το μισό μείγμα από τη ρικότα πάνω στη δεύτερη στρώση των φύλλων.

Τέταρτη στρώση: Τοποθέτησε άλλα δύο φύλλα λαζάνια.

Τελικό στρώμα: Τελείωσε τα λαζάνια με την υπόλοιπη κολοκύθα και μετά πρόσθεσε τα δύο τελευταία φύλλα λαζάνια.

Κάλυψε τα με το υπόλοιπο μείγμα ρικότα. Μην ξεχάσεις να πασπαλίσεις λίγο επιπλέον τυρί από πάνω.

Ψήσε: Βάλε τα στρωμένα λαζάνια στον προθερμασμένο φούρνο και ψήσε τα για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου η κορυφή πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε: Μόλις γίνουν τα λαζάνια, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, κόψε τα σε μερίδες και σέρβιρε. 

 

Σήμερα φτιάχνουμε λαζάνια με μελιτζάνα και pesto ρόκας

Φτιάξε "λαζάνια" μόνο με ψητά κολοκυθάκια, πιπεριές και χαλούμι (χωρίς ζυμαρικά)!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i