Αντικατάσταση Γευμάτων | Μειώνουν τις τιμές του διαβήτη έως και 46%

Τι είναι ακριβώς ο διαβήτης, ποιοι οι τύποι του, ποιος ο ρόλος της ινσουλίνης και της γλυκόζης και τι δείχνουν οι έρευνες για τις αντικαταστάσεις γευμάτων στους πάσχοντες; Διάβασε εδώ όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και απαντήσεις.

woman_eating istock

Όταν πριν από λίγα χρόνια η καλύτερή μου φίλη διαγνώστηκε με διαβήτη II, θέλοντας να της συμπαρασταθώ και να τη βοηθήσω ουσιαστικά, ξεκίνησα να διαβάζω όσο περισσότερα μπορούσα για τη χρόνια αυτή πάθηση. Οι γνώσεις που απέκτησα αλλά και η ενσυναίσθηση και η φιλία μας θεωρώ ότι βοήθησαν τη φίλη μου και έτσι αποφάσισα ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται. Παρακάτω θα μάθεις πολλά και ενδιαφέροντα για τον διαβήτη και τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής.

Ο ρόλος της ινσουλίνης και της γλυκόζης

Όλοι μας έχουμε ακούσει για την ινσουλίνη, αλλά πόσοι από εμάς ξέρουμε τι πραγματικά είναι; Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγει το σώμα μας και προέρχεται από το πάγκρεας. Το πάγκρεας απελευθερώνει την ινσουλίνη στην κυκλοφορία του αίματος και αυτό με τη σειρά του τη βοηθά να διαχειριστεί τη γλυκόζη στο αίμα. Τι γίνεται όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μειώνονται; Πέφτει και η έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Ξέρεις ότι η γλυκόζη συνιστά μια πολύ σημαντική πηγή ενέργειας για τα κύτταρα που αποτελούν τους μυς, άλλους ιστούς καθώς και τον εγκέφαλό μας; Για να υπάρχει γλυκόζη στον οργανισμό μας, υπάρχουν δύο τρόποι: η τροφή και το ήπαρ που μπορεί να παράγει αλλά και να αποθηκεύει τη γλυκόζη.

Ας δούμε τώρα τι γίνεται στην περίπτωση που ίσως δεν έχεις προλάβει να φας. Μόλις τα επίπεδα της γλυκόζης πέσουν αρκετά, το ήπαρ χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο γλυκογόνο, το διασπά σε γλυκόζη και έτσι καταφέρνει να διατηρεί τη γλυκόζη σε ένα τυπικό εύρος.

Με απλά λόγια, όταν πάσχεις από διαβήτη, το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σωστά και παραμένει υπερβολικά πολλή γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό είναι αρκετά σοβαρό, καθώς μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει καρδιαγγειακά νοσήματα, νεφρική νόσο, προβλήματα ή ακόμα και απώλεια όρασης.

Τι δείχνουν οι έρευνες 

Μπορεί, μαζί με την κατάλληλη αγωγή, να βοηθήσουν έναν διαβητικό με διαβήτη ΙΙ η σωστή διατροφή και ένα πρόγραμμα απώλειας κιλών που περιλαμβάνει Αντικαταστάσεις Γευμάτων; Τι λένε οι ειδικοί πάνω σε αυτό;

Πλέον, υπάρχουν πολλές έρευνες σχετικά με τη λειτουργικότητα των Αντικαταστάσεων Γευμάτων και τα αποτελέσματά τους στην απώλεια βάρους και τη συντήρησή του αλλά και στην αντιστροφή του διαβήτη τύπου ΙΙ. Μάλιστα, δύο από αυτές τις έρευνες, οι DiRECT και PREVIEW, έχουν χρησιμοποιήσει γεύματα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, δίνοντας πρόσθετη υποστήριξη pro bono στην έρευνα χωρίς καμία συμβολή στον σχεδιασμό, στην εκτέλεση ή την ανάλυση της έρευνας. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά ενθαρρυντικά.

1. Έρευνα DiRECT

Στην έρευνα DiRECT οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 149 ατόμων, την ομάδα παρέμβασης και την ομάδα ελέγχου. Τα πρώτα αποτελέσματα το 2017 έδειξαν σημαντική απώλεια βάρους στην ομάδα παρέμβασης με το 36% να έχει απώλεια 15 κιλών ή περισσότερο και ύφεση διαβήτη στο 46% των εθελοντών της ίδιας ομάδας, ενώ στην ομάδα ελέγχου 0% απώλεια βάρους και 4% ύφεση διαβήτη.

Τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι η ύφεση του διαβήτη τύπου ΙΙ είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί με ένα συμπεριφορικό και εντατικό πρόγραμμα διαχείρισης βάρους που ενσωματώνει τη χρήση των Αντικαταστάσεων Γευμάτων για την έναρξη απώλειας βάρους αλλά και στη συνέχεια τη διατήρηση του βάρους αλλάζοντας τα διατροφικά πρότυπα.

Μάλιστα, η απώλεια βάρους 10 κιλών και άνω δείχνει πως μπορεί να αναστρέψει τον διαβήτη και να απομακρύνει τη φαρμακευτική αγωγή.

2. Έρευνα PREVIEW

Στο πλαίσιο της έρευνας PREVIEW βρέθηκε ότι οι εθελοντές είχαν υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης και ολοκλήρωσης του προγράμματος φτάνοντας στο 91% και κατάφεραν να απαλλαγούν από 10,7 κιλά μ.ό. σε 8 εβδομάδες, με το 83,5% να χάνει περισσότερα κιλά σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Το πιο σημαντικό όμως από τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας είναι το εξής: Μετά από 3 χρόνια παρακολούθησης πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες διατήρησαν το βάρος τους και μόλις το 6,4% εμφάνισε διαβήτη.

1:1 Diet by Cambridge Weight Plan

Τα καλά και ενθαρρυντικά νέα είναι ότι πλέον υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπιστεί και να καταπολεμηθεί ο διαβήτης και στις περιπτώσεις προδιαβήτη και διαβήτη τύπου ΙΙ η πορεία της νόσου να αντιστραφεί. Η The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, ύστερα από πολυετή έρευνα και χρήση των Αντικαταστάσεων Γευμάτων (TDRs), διαθέτει την επαρκή γνώση και την κατάλληλη εμπειρία για να βοηθήσει κάθε άνθρωπο που όχι μόνο θέλει να απαλλαγεί από το περιττό βάρος του, αλλά και να αλλάξει και να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής του.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, επικοινώνησε σήμερα με την The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan καλώντας στο τηλ.: 212 2134383 ή άφησε τα στοιχεία σου στη φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις στο one2onediet.gr και ένας σύμβουλος θα σε καλέσει για να σε ενημερώσει.

Instagram @οne2onedietgr.gr | Facebook @one2onedietgr.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i