Υπάρχει ορμόνη που σε αδυνατίζει και ξέρουμε πώς θα την ενεργοποιήσεις

Οι ειδικοί λένε πως είναι το "κλειδί" για τη ρύθμιση της πείνας και την αποθήκευση λίπους.

γυναίκα στην ακτή istock

Ηδιατήρηση της υγείας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά είναι ένας κοινός στόχος για πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, η επίτευξη αυτού του στόχου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μερικούς από τους οποίους μπορούμε να ελέγξουμε και άλλους όχι.

Μεταξύ των πιο συχνών στόχων για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας είναι η απώλεια βάρους. Γνώριζες όμως ότι μια ορμόνη μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία;

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα λιποκύτταρα του σώματος και παίζει ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση της πείνας και του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, η λεπτίνη συμβάλλει στον έλεγχο του αισθήματος της πείνας, της ποσότητας του αποθηκευμένου λίπους και του συνολικού σωματικού βάρους. Η ορμόνη αυτή στέλνει σήματα στον υποθάλαμο, ένα τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει την όρεξη και τις ενεργειακές δαπάνες.

Μια ανισορροπία στα επίπεδα της λεπτίνης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υπέρβαρου, καθώς μπορεί να αυξήσει το αίσθημα πείνας και να ενθαρρύνει την αποθήκευση λίπους.

H συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i