Εύκολα low-carb μπισκότα με λιγότερο απο 1 γραμμάριο ζάχαρης ανά μερίδα

Ένα υγιεινό σνακ για την δουλειά και το σχολείο.

μπισκότα iStock

Τα μπισκότα αρέσουν σε όλους, είναι γεγονός! Soft, τραγανά, με σοκολάτα ή βρώμη, με γέμιση ή σκέτα, είναι η λιχουδιά – πειρασμός, που δύσκολα μπορείς να αποφύγεις. Τα μπισκότα είναι επίσης το ευκολότερο συνοδευτικό του πρωινού καφέ, ενώ όταν βιάζεσαι πολύ η top on the go επιλογή που μπορείς να φας μέσα στο αυτοκίνητο, όσο παραμένεις κολλημένη στην κίνηση.

Βέβαια, τα μπισκότα δεν είναι (όλα) όσο αθώα φαίνονται, αφού εκτός των άλλων λιπαρών που περιέχουν και επιβαρύνουν την σιλουέτα με έξτρα θερμίδες, περιέχουν μπόλικους υδατάνθρακες και είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για εκείνους που ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Με λίγα λόγια, το ζήτημα "μπισκότα" θέλεις πολύ προσοχή, για αυτό και η Δήμητρα Παπαμίχου, PhD, Msc, διαιτολόγος και διατροφολόγος, έχει μια σούπερ συνταγή για υγιεινά μπισκότα, πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά από τα συστατικά που περιέχουν, όπως το αλεύρι αμυγδάλου, το ελαιόλαδο και το λιναροσπορο.

Υλικά:

110γρ (1,5 κούπα) αλεύρι αμυγδάλου

40γρ ινδική καρύδα (1/2 κούπα)

30γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας (1/4 κούπας)

100 γρ χουρμάδες που τους έχουμε μουλιασει σε 4 κσ βραστό νερό και χτυπήσει μαζί με το νερό στο μουλτι

1/2 κγ baking powder

1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κγ αλάτι

1,5 κσ ελαιόλαδο

1 κσ τριμμένο λιναρόσπορο

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε το αυγό λιναρόσπορου. Ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με 2,5 κσ νερό και το αφήνουμε 1 λεπτό. Το αυγό είναι έτοιμο! Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι αμυγδάλου, ινδική καρύδα, baking powder κι αλάτι) σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το χουρμαδόμελο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ελαιόλαδο και το "αυγό" από λιναρόσπορο κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C (αν είναι δυνατός στους 170). Σχηματίζουμε με τη ζύμη 13 μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ώστε να έχουν απόσταση το ένα από το άλλο. Τα πιέζουμε με το χέρι για να δώσουμε σχήμα στα μπισκότα. Τα ψήνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να αρπάξουν λίγο οι άκρες.

Διατροφική αξία:

8% πρωτεΐνη (2 γρ)

20% υδατ/κες (8 γρ)

70% λίπος (9 γρ)

Φυτικές ίνες: 2 γρ

Θερμίδες: 120/μπισκότο

 

Πηγή Συνταγής: @Dimitra Papamichou

Διάβασε επίσης: 

Συνταγή για εύκολα και υγιεινά cookies της Υβόννη Μπόσνιακ

Συνταγή για ψωμί χωρίς αλεύρι: Πλούσιο σε σπόρους και θρεπτικά συστατικά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i