7 φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών - ένας για κάθε μέρα

Αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σου, αυτοί οι υγιεινοί σπιτικοί χυμοί είναι όλα όσα αναζητάς.

χυμός iStock

Και ενώ τα smoothies έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή ως ευεργετικό διατροφικό trend και κατέχουν αναμφίβολα μια θέση στο πρόγραμμα διατροφή μας, οι χυμοί φρούτων και λαχανικών δεν απολαμβάνουν την ίδια αναγνώριση, παρόλο που είναι ένας πανεύκολος τρόπος να λάβουμε πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως μέσω των σπιτικών χυμών, λαμβάνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, κάτι που λειτουργεί σαφώς υπέρ της υγείας μας. Ένα ποτήρι φρέσκου σπιτικού χυμού καθημερινά, συμβάλλει επίσης στην ενεργοποιήσει του μεταβολισμού αλλά και στην άμεση απώλεια βάρους. Και αν νομίζεις πως όταν λέμε χυμό περιοριζόμαστε απλώς στον χυμό πορτοκαλιού, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω νόστιμες συνταγές που μπορείς εύκολα να βάλεις στην διατροφή σου.

1. Ο πράσινος χυμός

πρασινος χυμος
iStock

Το σέλινο και ο μαϊντανός που βρίσκονται σε αυτόν τον χυμό παρέχουν απιγενίνη, μια ένωση που προάγει την μειώσει των καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Θα χρειαστείς: ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, 3 φλιτζάνια σπανάκι, ½ λεμόνι, καθαρισμένο, 2 μέτρια αχλάδια κομμένα σε μικρούς κύβους, 6 μεγάλα κοτσάνια σέλινο κομμένα, παγάκια (προαιρετικά)

Τοποθέτησε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή μέχρι να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Σέρβιρε σε ποτήρια με πάγο.

Ροφήματα για άμεση επαναφορά μετά την άσκηση

2. Χυμός ντομάτας και λαχανικών

τοματα
iStock

Όταν πίνουμε ένα ποτήρι χυμό λαχανικών καθημερινά, λαμβάνουμε διπλάσιες μερίδες λαχανικών από εκείνους που προσπαθούν να φάνε περισσότερα λαχανικά.

Θα χρειαστείς: 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες καρδιές romaine (μαρούλι), ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες, 1/4 φρέσκια πιπεριά χαλαπένιο με τους σπόρους, 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, 2 μεγάλα κοτσάνια σέλινο κομμένα, 1 μέτριο καρότο ξεφλουδισμένο, παγάκια

Τοποθέτησε τα λαχανικά στον αποχυμωτή με αυτή την σειρά και δούλεψε τα καλά. Σέρβιρε αμέσως με λίγο πάγο.

3. Χυμός blueberrie - κόκκινο λάχανο

blueberries
iStock

Το κόκκινο λάχανο και τα βατόμουρα γεμίζουν αυτόν τον χυμό με ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην ενίσχυση της μνήμης.

Θα χρειαστείς: ¼ μέτριο κόκκινο λάχανο κομμένο σε φέτες, 1 μεγάλο αγγούρι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους, 1 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα, 1 μεγάλο μήλο κομμένο σε κομμάτια, παγάκια (προαιρετικά)

Τοποθέτησε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή και σέρβιρε τον χυμό φρέσκο και δροσερό με 2 παγάκια.

4. Χυμός καρότο - πορτοκάλι

καροτο
iStock

Η κατανάλωση χυμού φρούτων με βιταμίνη C μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα τους.

Θα χρειαστείς: 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες, 1 μέτριο πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο στα τέσσερα, 1 μέτριο μήλο κομμένο σε κομμάτια, 4 μεγάλα καρότα καθαρισμένα, παγάκια (προαιρετικά)

Δουλεύοντας με αυτή τη σειρά τα υλικά, τοποθετήστε την ντομάτα, το πορτοκάλι, το μήλο και τα καρότα μέσα στον αποχυμωτή.

5. Χυμός σπανάκι - μήλο

σπανακι
iStock

Το σπανάκι σε αυτόν τον χυμό παρέχει μια υγιή δόση βιταμίνης Κ, η οποία βοηθά τα οστά να διατηρούνται γερά.

Θα χρειαστείς: 1 ½ φλιτζάνι σπανάκι, ½ γκρέιπφρουτ ξεφλουδισμένο, 2 πράσινα μήλα κομμένα σε κομμάτια, 1 μικρό κομμάτι καθαρισμένο φρέσκο ​​τζίντζερ, 2 μεγάλα κοτσάνια σέλινο, πάγο (προαιρετικά)

Τοποθέτησε τα υλικά στον αποχυμωτή με αυτή την σειρά και δούλεψε τα καλά. Σέρβιρε αμέσως με λίγο πάγο.

Υγιεινό σμούθι για πρωινό: Η Jennifer Aniston αποκαλύπτει τα αγαπημένα της συστατικά

6. Χυμός φράουλα – αγγούρι

φραουλα
iStock

Οι φράουλες είναι η τρίτη καλύτερη πηγή τροφής πολυφαινολών, αντιοξειδωτικών που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.

Θα χρειαστείς: 6 φρέσκες φράουλες ξεφλουδισμένες, 1 μεγάλο αγγούρι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους, 1 μεγάλο κόκκινο μήλο κομμένο σε κομμάτια, 2 μέτρια καρότα καθαρισμένα, πάγο (προαιρετικά)

Βάλε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά στον αποχυμωτή μέχρι να πάρεις όλα τα ζουμιά τους.

7. Χυμός τζίντζερ – παντζάρι

παντζαρι
iStock

Η κατανάλωση χυμού παντζαριών πριν από την προπόνηση μπορεί να αυξήσει την αντοχή ενισχύοντας τη ροή του αίματος, ο οποίος παρέχει στους μύες τα καύσιμα και το οξυγόνο που χρειάζονται.

Θα χρειαστείς: 1 μέτριο πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο στα τέσσερα, 3 φύλλα λαχανίδας, 1 μέτριο μήλο κομμένο σε φέτες, 1 μέτριο καρότο ξεφλουδισμένο, 1 μεγάλο παντζάρι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες, 1 μικρό κομμάτι καθαρισμένο φρέσκο ​​τζίντζερ, παγάκια (προαιρετικά)

Τοποθέτησε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή και σέρβιρε τον χυμό φρέσκο και δροσερό με 2 παγάκια.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i