Πέντε διατροφικές συνήθειες για να υιοθετήσεις τη νέα χρονιά

Η καλή και ισορροπημένη υγεία είναι ο πιο πολυπόθητος στόχος για τη νέα χρονιά.

διατροφικές συνήθειες iStock

Μια ακόμα χρονιά φτάνει στο τέλος της. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε και πάλι η υγεία μας, την οποία αγωνιζόμαστε καθημερινά να φροντίσουμε αλλά και να βελτιώσουμε μέσα στους δύσκολους καιρούς. Πραγματοποιώντας μια μικρή ανασκόπηση για το ποιους τελικά στόχους καταφέραμε να υλοποιήσουμε τη χρονιά που πέρασε, αλλά και ποιοι θα έχουν προτεραιότητα τη χρονιά που έρχεται, οι healthy goals μας σίγουρα κατέχουν σημαντική θέση.

Οι δύο πιο συνηθισμένοι στόχοι που σχετίζονται με την καλή υγεία είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης μέσω της τακτικής άσκησης, και η βελτίωση της διατροφής. Για αυτό είτε επιθυμείς να απαλλαγείς απλώς από περιττά κιλά, είτε θέλεις να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, οι παρακάτω διατροφικές συνήθειες θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους υγείας της νέας χρονιάς.

Πιες περισσότερο νερό: Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση της καλής υγείας. Αποκτώντας τη συνήθεια να καταναλώνεις περισσότερο νερό, αποφεύγεις αυτόματα τον κίνδυνο να επιλέξεις ζαχαρούχα αναψυκτικά και χυμούς, τα οποία προσθέτουν βλαβερά λιπαρά στη σιλουέτα σου.

Φάε αργά και προσεκτικά: Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να στείλει ο εγκέφαλός σήματα ότι είμαστε χορτάτοι. Για τον λόγο αυτό φρόντισε να τρως πιο αργά, αφιερώνοντας μάλιστα επιπλέον χρόνο, ώστε να προσέχεις τι τρως και σε ποια ποσότητα. Για να το πετύχεις αυτό, σημείωσε στην ατζέντα σου ποιες μέρες της εβδομάδας κατάφερες να προσφέρεις το γεύμα σου τουλάχιστον 30 λεπτά.

Μείνε στην ποσότητα μιας μερίδας: Κάποιες φορές μπορεί να πιστεύεις πως πεινάς τόσο πολύ, που επιθυμείς να φας μια μεγαλύτερη μερίδα ή ακόμα και δεύτερη, από αυτή που συνηθίζεις. Μην το κάνεις. Περιορίσου στην μια, προκειμένου να αποκτήσεις τον έλεγχο των θερμίδων που καταναλώνεις.

Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά: Βάλε στόχο να ολοκληρώνεις τα γεύματα σου με μια μερίδα φρούτων ή/και λαχανικών. Τα τελευταία είναι ασφαλώς απαλλαγμένα από κορεσμένα και τρανς λιπαρά, ενώ είναι πλούσια με θρεπτικά συστατικά, όπως οι διαιτητικές ίνες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα.

Προτίμησε τα ολικής αλέσεως: Η κατανάλωση τροφίμων ολικής αλέσεως όπως καστανό ρύζι, ψωμί και βρώμη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και διαβήτη. Συμβάλλουν επίσης στην διαχείριση του βάρους, καθώς σε κρατούν χορτάτη για περισσότερο, μειώνοντας την ανάγκη για ανθυγιεινά σνακ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i