Οι καλύτεροι συνδυασμοί σνακ για γρήγορη απώλεια βάρους

Το αίσθημα της πληρότητας είναι σημαντική προϋπόθεση στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς από περιττά κιλά.

σκαν απωλεια βαρους iStock

Όταν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή ή προσέχεις λίγο περισσότερο με την κατανάλωση των θερμίδων, ώστε να απαλλαγείς άμεσα από περιττά κιλά, είναι σημαντικό να αισθάνεσαι χορτάτη μεταξύ των μεγάλων γευμάτων που έχεις θέσει στο πρόγραμμα σου. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να τρως τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά αλλά και να μην παραλείπεις τα ενδιάμεσα mini γεύματα.

Όπως έχουμε ήδη τονίσει, τα σκαν παίζουν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους, καθώς αποτελούν πηγές ενέργειας ενώ μειώνουν τις λιγούρες για γλυκές ή αλμυρές λιχουδιές. Μάλιστα, οι υγιεινοί συνδυασμοί σκαν μεγιστοποιούν την προσπάθεια αυτή ιδίως όταν περιέχουν αυτά τα δύο πολύτιμα συστατικά: πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Και αυτό γιατί, οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη "ηρεμούν" τις ορμόνες της πείνας, ενώ ταυτόχρονα εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα, παρατείνοντας τον χρόνο για το επόμενο γεύμα. Οι παρακάτω συνδυασμοί σνακ ενδείκνυται από κορυφαίους διατροφολόγους αν επιθυμείς να παρατηρήσεις σύντομα αλλαγή στο σώμα σου.

1. Μήλο + φιστίκια Αιγίνης

Το μήλο είναι από μόνο του ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ που δεν περιέχει πολλές θερμίδες. Τα ποσοστά νερού, φυτικών ινών και πολυφαινόλων που διαθέτει, βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από περιττό λίπος. Από την άλλη, τα τραγανά φιστίκια, εκτός από το twist γεύσης που χαρίζουν, σε κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα αφού περιέχουν φυτική πρωτεΐνη και ακόρεστα λιπαρά.

2. Μαύρη σοκολάτα + raspberries

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, τότε σίγουρα η ιδέα αυτή θα γίνει η αγαπημένη σου. Η μαύρη σοκολάτα διαθέτει μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία μειώνουν την πιθανότητα να αναζητήσεις σύντομα άλλη λιχουδιά. Συνδύασε την με μια χούφτα raspberries, τα οποία είναι πλούσια σε χορταστικές φυτικές ίνες.

3. Πολύσπορα κράκερ + ντιπ αβοκάντο

Όταν το αβοκάντο προτείνεται για σκαν, πολλοί στέκονται στα λίπη που περιέχει και όχι στα 14 γραμμάρια φυτικών ινών του. Οι φυτικές ίνες προσφέρουν εύκολα το αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, χωρίς να χρειάζεσαι φαγητό για αρκετές ώρες. Πολτοποίησε ένα αβοκάντο και άλειψε το πάνω σε πολύσπορα κράκερ για να αυξήσεις τα γραμμάρια των φυτικών ινών που θα λάβεις.

4. Μπανάνα + φιστικοβούτυρο

Ένας αγαπημένος λαχταριστός συνδυασμός που μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και την πιο γλυκιά αμαρτία. Οι μπανάνες είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, ενώ το άγλυκο φιστικοβούτυρο περιέχει ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία της καρδιάς και πρωτεΐνη για χορτάτο στομάχι.

Υγιεινά σνακ και γλυκά: Οι καλύτερες επιλογές από τη διαιτολόγο

5 γλυκά σνακ χωρίς ζάχαρη και χωρίς πολλές θερμίδες για τις ώρες που έχεις λιγούρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i