Πώς θα φτιάξεις oatmeal με γεύση τιραμισού

Ένα πλούσιο πρωινό βρώμης με την λαχταριστή γεύση του διάσημου ιταλικού γλυκού.

βρωμη iStock

Η βρώμη αποτελεί αγαπημένη επιλογή πρωινού καθώς περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν τόσο στην βελτίωση της υγείας, όσο και στην απώλεια περιττών κιλών. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα είναι οι φυτικές διαλυτές ίνες, η πρωτεΐνη, ο σίδηρος, το μαγγάνιο, ο φώσφορος και η βιταμίνη Β1. Το εν λόγω υγιεινό δημητριακό έχει αντικαταστήσει σιτηρά που δεν ωφελούν ιδιαίτερα τον οργανισμό ενώ έχει μετατραπεί σε δημοφιλές διατροφικό trend, όσον αναφορά το πρωινό γεύμα. Και αυτό γιατί, η μορφή της βρώμης είναι τέτοια που σου επιτρέπει να την ετοιμάσεις από το βράδυ και να έχεις έτοιμο ένα on the go γεύμα για τα βιαστικά πρωινά.

Ένα ακόμα καλό που συνοδεύει την βρώμη είναι ότι συνδυάζεται με πολλές και διαφορετικές γεύσεις, από μια ποικιλία αλμυρών αλλά και γλυκών τροφών, δίνοντας της κάθε φορά ένα απολαυστικό twist. Έχοντας δοκιμάσει τις πιο safe επιλογές, ήρθε η στιγμή για το oatmeal με γεύση τιραμισού, ώστε να απολαύσεις το διάσημο ιταλικό γλυκό στην πιο light και healthy εκδοχή του. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά λεπτά προετοιμασίας και μπόλικη όρεξη για ένα πραγματικά νόστιμο πρωινό.

Υλικά:

40 γρ βρώμη

150 ml γάλα αμυγδάλου

50 ml καφέ (ή σοκολατούχο γάλα, αν δεν προτιμάς τον καφέ)

2 κ.ς γιαούρτι

μαύρη σοκολάτα

καφέ ή κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε την βρώμη, το γάλα και τον καφέ σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 με 4 λεπτά. Όταν δημιουργηθεί το πλιγούρι βρώμης, βάζουμε από πάνω την σοκολάτα, ώστε να λιώσει ανάμεσα στην ζεστή βρώμη, το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με σκόνη καφέ ή κακάο. Το πρωινό σου είναι έτοιμο!

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i