Η ομελέτα αλλιώς: Η σπέσιαλ και χορταστική εκδοχή που επιλέγει η Ελένη Πετρουλάκη

Ένα εύκολο και ολοκληρωμένο γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά με λίγες μόνο θερμίδες.

ελενη_πετρουλάκη_αδυνατισμα_λιπος_συνταγη Instagram/@elenipetroulaki

Πολλές φορές – κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου ή και φαντασίας – καταλήγουμε να επιλέγουμε στο αιώνιο ερώτημα "τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα" την πιο κλασσική, γρήγορη και εύκολη λύση, που δεν είναι άλλη από τα αυγά. Παρόλο που υπάρχουν πάντοτε ξεχασμένα στο ράφι του ψυγείου, αποτελούν την σωτήρια επιλογή όταν ο χρόνος για μαγείρεμα είναι λιγοστός και η πείνα που αισθάνεσαι μεγάλη. Τα αυγά, άλλωστε, χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως φυσική υπερτροφή, που και χορταίνει άμεσα το άδεια σου στομάχι και γεμίζει θρεπτικά συστατικά και ενέργεια το σώμα σου.

Πλούσια σε πρωτεΐνη, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, λιπαρά οξέα και βιταμίνες όπως Α, B, D και Ε, δικαίως κατέχουν τον τίτλο της εξαιρετικά υγιεινής τροφής, η οποία απαραιτήτως οφείλει να βρίσκεται σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο. Με δύο μόλις αυγά μπορείς να ετοιμάσεις ένα γρήγορο, χορταστικό και θρεπτικό γεύμα, απολαμβάνοντας στο μέγιστο τα οφέλη του. Η πρόταση της Ελένης Πετρουλάκη για σπιτική ομελέτα με λαχανικά είναι η τέλεια συνταγή για να αξιοποιήσεις δημιουργικά και με λίγες κυρίως θερμίδες το "απλό" αυτό συστατικό.

Υλικά:

1 τορτίγια

2 αυγά

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%

λίγο αλάτι και πιπέρι

Ψιλοκομμένα ντοματίνια

Λίγο καλαμπόκι

Φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος τοποθέτησε την τορτίγια, δημιουργώντας μια λακκούβα στην μέση. Εκεί πρόσθεσε τα αυγά, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε τα πολύ καλά. Έπειτα βάλε τα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμύδι, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα και ανακάτεψε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Διάβασε επίσης: Περιέχουν τα αυγά φυτικές ίνες;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i