Η σούπα που ανακουφίζει τα έντονα συμπτώματα περιόδου

Ένα ζεστό και θρεπτικό πιάτο που θα σε τονώσει τις δύσκολες ημέρες του μήνα.

σούπα iStock

Και εκεί που όλα κυλούν ρολόι, ξαφνικές λιγούρες για αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ανάμεικτα συναισθήματα με γέλιο, κλάμα και νεύρα, έντονη κόπωση και υπνηλία, κάνουν την εμφάνιση τους. Έφτασαν, λοιπόν, εκείνες οι μέρες του μήνα, όπου ο πόνος, το επίμονο φούσκωμα και η κακή διάθεση έχουν την τιμητική τους. Η περίοδος, παρόλο που ανήκει στις πιο φυσιολογικές φάσεις της γυναικείας φύσης, πολλές φορές συνοδεύεται από δυσάρεστα συμπτώματα, τα οποία φέρνουν τα πάνω – κάτω στην καθημερινότητά μας.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να ανακουφίσεις το σώμα, αλλά και το πνεύμα τις εν λόγω ημέρες, με τις διατροφικές επιλογές να παίζουν και πάλι καθοριστικό ρόλο. Και αυτό γιατί, καταναλώνοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορείς να βοηθήσεις το σώμα σου να αισθανθεί καλύτερα, τρώγοντας απλώς και μόνο ένα απολαυστικό γεύμα. Η παρακάτω βελούδινη σούπα κόκκινης πιπεριάς συγκαταλέγεται μεταξύ των τελευταίων, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνη C, το θρεπτικό στοιχείο που συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία της έμμηνου ρύσεως αλλά και την ανακούφιση των έντονων συμπτωμάτων περιόδου.

Για την απολαυστική αυτή σούπα θα χρειαστείς:

1 μέτριο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

2-3 κόκκινες πιπεριές

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρεις τα λαχανικά μέσα σε ελαιόλαδο και αφού πάρουν χρώμα ρίχνεις τον ζωμό (ίσως και έξτρα ζεστό νερό αν χρειαστεί) και αφήνεις να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν η σούπα είναι έτοιμη την πολτοποιείς για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Extra Tip: Μπορείς να απολαύσεις την σούπα ακριβώς όπως περιγράφεται στην παραπάνω συνταγή, όμως εάν θέλεις να την εμπλουτίσεις μπορείς να προσθέσεις κομμάτια κοτόπουλου ή γιαούρτι στο σερβίρισμα.

Διάβασε επίσης: Σούπα με κάστανο: Ένα θρεπτικό γεύμα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i