Πώς να φτιάξεις σπιτικό τυρί κρέμα με μόλις 2 υλικά

Μια γευστική και σπιτική εκδοχή για να έχεις στο ψυγείο σου.

Τυρί κρέμα iStock

Το τυρί κρέμα πρωταγωνιστεί σε πολλές γλυκές και αλμυρές συνταγές, με την πλούσια γεύση αλλά και απαλή υφή του να προσδίδει ένα twist απόλαυσης στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι ένα αρκετά δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν λόγω της ήπιας επίγευσης του, η οποία ταιριάζει συχνά ακόμα και στον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, αφού δεν φέρει ούτε το άρωμα, ούτε και την ένταση άλλων λευκών ειδών τυριού.

Πολλές φορές, ωστόσο, το τυρί κρέμα που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι επιβαρυμένο με περιττά λιπαρά και συστατικά που δεν εξυπηρετούν τη διατήρηση του υγιούς βάρους, γεγονός που σε οδηγεί στην αποφυγή του. Παρόλα αυτά, εάν θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το τυρί κρέμα στα σνακ και τα γεύματα σου, δεν έχεις παρά να ετοιμάσεις με μόλις δύο υλικά την πιο υγιεινή homemade εκδοχή του:

Υλικά:

1 κιλό γιαούρτι (χωρίς γεύση ή άρωμα, της επιλογής σου)

1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι

Ένα κομμάτι σχετικά λεπτό ύφασμα (ή τυρομάντιλο)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς το γιαούρτι και το αλάτι και ανακατεύεις πάρα πολύ καλά. Εφόσον το μείγμα σου είναι έτοιμο, τοποθέτησε σε άλλο μπολ το λεπτό ύφασμα ανοιχτό με τις άκρες να κρέμονται έξω από το μπολ και τοποθέτησε στην μέση του υφάσματος, με ένα κουτάλι, το μείγμα γιαουρτιού. Με ένα σχοινί, δέσε τις άκρες του υφάσματος, αφήνοντας το μείγμα να στραγγίζει τα νερά του προς τα κάτω.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα και μια βαθιά κατσαρόλα θα τοποθετήσεις το τυρί κρέμα στο ψυγείο για δύο ημέρες, ώσπου δηλαδή να έχει διώξει όλα τα νερά. Δέσε την άκρη του σχοινιού που προεξέχει από το κομμάτι ύφασμα στην μέση της κουτάλας και ισορροπώντας την τελευταία στο χείλος της κατσαρόλας, βάλτο στο ψυγείο. Βεβαιώσου ότι το μείγμα δεν ακουμπάει στην κατσαρόλα και ότι υπάρχει χώρος για να πέσουν τα υγρά. Δύο μέρες αργότερα, απλώς σκίσε το σχοινί και άνοιξε το ύφασμα. Το σπιτικό τυρί κρέμα είναι έτοιμο για να το απολαύσεις. Διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκι με αεροστεγές κλείσιμο για περίπου ένα μήνα.

Διάβασε επίσης: Σνακ πριν τον ύπνο: 3 κανόνες για να σε ωφελήσει το τσιμπολόγημα πριν κοιμηθείς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i