Η "μυστική συνταγή" της Ελένης Πετρουλάκη για άμεση απώλεια βάρους και λίπους

Η Ελληνίδα γυμνάστρια σε έναν εύστοχο παραλληλισμό εξηγεί πώς λειτουργεί η διαδικασία αδυνατίσματος.

ελενη_πετρουλάκη_αδυνατισμα_λιπος_συνταγη Instagram/@elenipetroulaki

Το αδυνάτισμα και η απώλεια λίπους αποτελούν ίσως τους δημοφιλέστερους fitness goals που οι περισσότεροι αναζητούν να εκπληρώσουν τόσο μέσω της διατροφής, όσο και της σωματικής δραστηριότητας. Ο συνδυασμός αυτός είναι η εμπεριστατωμένη λύση που θα επιφέρει το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, αποκτώντας έτσι τη σιλουέτα που ονειρευόμαστε, αλλά και το δυνατό και υγιές σώμα που επιθυμούν μεγαλώνοντας.

Η Ελένη Πετρουλάκη, ως ειδική σε θέματα διατροφής και δημοφιλής γυμνάστρια, συχνά κάνει λόγο στα social media για διάφορα tips και μυστικά που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Αυτή τη φορά η fitness coach, μέσω μιας δημοσίευσης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, χρησιμοποιώντας ένα απλό παράδειγμα, αποκάλυψε ποια είναι η "μυστική συνταγή" για άμεση απώλεια βάρους και λίπους, που όχι μόνο λειτουργεί καθολικά, αλλά επιφέρει και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι υπερβολικά υψηλοί στόχοι στο κομμάτι της απώλεια βάρους είναι δύσκολο να επιτευχθούν σε άμεσο χρονικό διάστημα, έχοντας μάλιστα ορατά αποτελέσματα. Η τακτική αυτή συχνά οδηγεί στην απογοήτευση και την εγκατάλειψη των προσπαθειών, επιστρέφοντας στην αρχική κατάσταση από όπου ξεκίνησε κανείς. Η Ελληνίδα γυμνάστρια εξηγεί πως για να επιτύχει η διαδικασία αδυνατίσματος, όπως και εκείνη της απώλεια λίπους αρκούν δύο βασικές αρχές: η υπομονή και η συνέπεια.

Ακολουθώντας ένα πλάνο σωστής διατροφής και άσκησης για μια εβδομάδα (ενδεικτικά) οι λιποαποθήκες αρχίζουν και ξεφορτώνονται λίπος, ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα ορατό με το μάτι ή με τους αριθμούς της ζυγαριάς. Το ίδιο συνεχίζεται να πραγματοποιείται και την δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα. Εάν όμως το παραπάνω πρόγραμμα διακοπεί επειδή δεν έχουμε την υπομονή ή/και την συνέπεια να το ακολουθήσουμε, τότε οι λιποαποθήκες θα γεμίσουν ξανά, με αποτέλεσμα να μην χάσουμε το επιθυμητό βάρος.

Δες στο παρακάτω βίντεο όσα αναφέρει η Ελένη Πετρουλάκη για την "μυστική συνταγή" απώλειας βάρους:

Διάβασε επίσης: Ελένη Πετρουλάκη: 30 κορυφαίες συμβουλές για ένα υγιές σώμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i