Cheesecake με (λίγες) θερμίδες και υλικά από τη φύση

Το πιο θρεπτικό cheesecake που έχεις απολαύσει μέχρι σήμερα.

υγιεινο_cheesecake iStock

Τα γλυκά θα μπορούσαν να θεωρηθούν μέρος μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, αρκεί φυσικά να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η ποιότητα και θρεπτική αξία των συστατικών τους αλλά και η ποσότητα και συχνότητα με την οποία καταναλώνονται. Για παράδειγμα, ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας ανά δύο μέρες δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα, ωστόσο, όταν η ποσότητα αυτής αυξάνεται δραματικά, με την περιεκτικότητά της σε ζάχαρη και άλλων βλαβερών ουσιών να ξεπερνά τα προβλεπόμενα όρια, τότε προφανώς και θα επηρεάσει την σιλουέτα σου, γιατί όχι και την υγεία του οργανισμού σου.

Η πιο δημοφιλής και ευρέως αποδεκτή συμβουλή στο κεφάλαιο "Γλυκά", είναι αυτή που συνιστά την σπιτική εκδοχή κάθε λαχταριστής λιχουδιάς του εμπορίου. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να επιλέξεις ένα γλυκό που θα έχεις ετοιμάσει με τα χεράκια σου, γνωρίζοντας ακριβώς τα συστατικά και τις ποσότητες που έχουν χρησιμοποιηθεί, αφού δεν πρόκειται να βρεθείς προ εκπλήξεως με ένα σωρό "κενές" θερμίδες.

Μάλιστα, η παρακάτω homemade συνταγή για ελαφρύ cheesecake από την διατροφολόγο, Δήμητρα Παπαμίχου, εξυπηρετεί ακριβώς την παραπάνω λογική, αφού οι θερμίδες που περιέχει το κάθε κομμάτι του όχι μόνο θεωρούνται λίγες για γλυκό – την τάξεως αυτής – αλλά χορταίνουν το στομάχι και δεν απορροφώνται. Φτιαγμένο με υλικά από την φύση, το εν λόγω επιδόρπιο κατευνάζει την έντονη επιθυμία για γλυκό, χωρίς να δημιουργεί εξάρτηση και περαιτέρω λιγούρες.

Υλικά: (8 κομμάτια)

Για τη βάση

150 γρ χουρμάδες

150 γρ αμύγδαλα (κατά προτίμηση ψημένα)

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

3 κσ ινδοκαρυδο (προαιρετικά)

Για την κρέμα

400 γρ γιαούρτι στραγγιστό

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

2 κσ πάστα από χουρμάδες (για τη sugar free εκδοχή) ή 1 κσ μέλι

Για τη μαρμελάδα

130 γραμ. μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα) ή φράουλες

2 χουρμάδες

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ακέρωτο και βιολογικό)

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Αν θέλουμε μουλιάζουμε χωριστά τους 2 χουρμάδες για την μαρμελάδα. Χτυπάμε στον επεξεργαστή τροφίμων τα αμύγδαλα με τους χουρμάδες, το εκχύλισμα βανίλιας και το ινδοκάρυδο (αν βάλουμε). Απλώνουμε τη βάση σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας και την πάστα από χουρμάδες ή το μέλι. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ τα μυρτιλα ή τις φράουλες με τους 2 χουρμάδες και το ξύσμα λεμόνι. Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω στη βάση κι από πάνω φτιάχνουμε σχέδια με την μαρμελάδα. Βάζουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει λίγο και σερβίρουμε. Διατηρείται στη συντήρηση.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για γλυκιά τάρτα με πορτοκάλι και φράουλα

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i