Το πιο εύκολο κέικ πρωτεΐνης: Η συνταγή που έγινε το απόλυτο viral στο TikTok

Ο πιο εύκολος και νόστιμος τρόπος να προσθέσεις έξτρα πρωτεΐνη στο διατροφικό σου πρόγραμμα.

κέικ πρωτεΐνης

Δεν είναι λίγες οι φορές που στην προσπάθεια μας να ακολουθήσουμε μια πιο ισορροπημένη διατροφή, με περισσότερες υγιεινές επιλογές, προτιμούμε γεύματα με πλούσια διατροφική αξία, ώστε να εξασφαλίσουμε σε σώμα και μυαλό θρεπτικά συστατικά που θα βελτιώσουν τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον τις επιδόσεις μας σε διάφορες συνθήκες. Συχνά βέβαια πιστεύουμε πως μέσα σε αυτές τις υγιεινές επιλογές, οι γλυκές λιχουδιές και τα επιδόρπια δεν έχουν θέση, αφού το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι περιττές θερμίδες. Η τελευταία παραδοχή ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει για το viral κέικ πρωτεΐνης που κατακλύζει τα social media, όχι μόνο για την γεύση του, την διατροφική του αξία, αλλά και την πανεύκολη προετοιμασία του.

Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας συστατικό για τους μύες, τους χόνδρους, το δέρμα και το αίμα για αυτό απαιτείται να λαμβάνεται καθημερινά σε ικανοποιητικές ποσότητες, ώστε να συμπληρώνεται η ποσότητα των αμινοξέων που συνθέτει από μόνος του ο οργανισμός. Τα δομικά αυτά στοιχεία συμβάλλουν επίσης στην ρύθμιση του μεταβολισμού, στην συντήρηση των κυττάρων και των ιστών, ενώ στην περίπτωση των αθλητών αποτρέπουν την απώλεια μυικής μάζας, ενώ αυξάνουν την άλιπη μυική μάζα.

Το viral κέικ πρωτεΐνης που θα ετοιμάσεις εύκολα και απλά με τα εξής υλικά:

2 πουτίγκες πρωτεΐνης

2 αυγά

180 γραμ σιμιγδάλι

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας τελευταία τα κομματάκια σοκολάτας. Αφού τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί και έχουν πάρει την μορφή ενός λείου μείγματος, στρώσε σε μια μακρόστενη φόρμα αντικολλητικό χαρτί και έπειτα ρίξε μέσα το μείγμα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει ελαφρώς.

Διάβασε επίσης: Χωρίς αλεύρι: Φτιάξε μπράουνις και μάφινς με δύο σούπερ συνταγές

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i