Οι τροφές με λίγες θερμίδες που σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη

Η λίστα με τις τροφές που συμβάλλουν στη ρύθμιση του βάρους.

χορταστικες_τροφες_σνακ iStock

Μια ισορροπημένη διατροφή, είτε στοχεύει στην ρύθμιση του βάρους, είτε στην απώλεια κιλών, είτε στην γενικότερη ευεξία του οργανισμού, περιλαμβάνει απαραιτήτως θρεπτικά συστατικά, που στοχεύουν στο αίσθημα κορεσμού - εκτός από την ικανοποίηση της πείνας - μια συνθήκη που οδηγεί σε λιγότερα τσιμπολογήματα μέσα στην μέρα, όπως επίσης και στην αποτροπή της εξάρτησης από ορισμένα είδη συστατικών (π.χ. ζάχαρη) καθώς και της συναισθηματικής πείνας.

Πραγματικά όταν το στομάχι είναι αληθινά γεμάτο, ενέργεια διακατέχει σώμα και μυαλό, επιτρέποντάς σου να εκτελέσεις με απόλυτη προσοχή και αφοσίωση τις καθημερινές δραστηριότητές σου. Για να αρχίσεις να αισθάνεσαι πραγματικά "γεμάτη" μέσω της διατροφής, χωρίς να επιβαρύνεις την υγεία και την σιλουέτα σου με περιττές θερμίδες, που δεν αφομοιώνονται σωστά, δεν έχεις παρά να προσθέσεις τις παρακάτω τροφές/φαγητά στο διατροφικό σου πρόγραμμα:

Ποια φαγητά διαθέτουν υψηλό δείκτη κορεσμού;

Oatmeal

Η βρώμη από το βράδυ δεν είναι μόνο ένα εύκολο και πρακτικό πρωινό για όλες εκείνες τις στιγμές που άργησε να χτυπήσει το ξυπνητήρι, αλλά ένα σούπερ χορταστικό γεύμα με υψηλό δείκτη κορεσμού, διατηρώντας το στομάχι πλήρες για περισσότερες ώρες. Το τελευταίο οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να χαρίζουν ενέργεια στο σώμα αφού αφομοιώνονται με αργούς ρυθμούς από πεπτικό σύστημα.

Σούπες

Οι σούπες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αποτελούνται από νερό, προκαλώντας έτσι πιο γρήγορα αίσθηση κορεσμού, χωρίς την ύπαρξη περαιτέρω θερμίδων. Προσθέτοντας φυτικές ίνες (όπως λαχανικά) και πρωτεΐνη (κοτόπουλο) στην σούπα έχεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα που θα σε κρατήσει μακριά από τσιμπολογήματα αρκετές ώρες.

Ξηροί καρποί

Μια χούφτα ανάλατων ξηρών καρπών είναι ικανή να "φουσκώσει" το στομάχι σου, χωρίς να γεμίσεις θερμίδες την σιλουέτα σου, αφού τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα ωμά και ψημένα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα φιστίκια, τα καρύδια κ.α. λειτουργούν ως ασπίδα ενέργειας και κορεσμού. Μερικά από τα θρεπτικά συστατικά που διαθέτουν σε μεγάλες ποσότητες και ξεχωρίζουν για την πληρότητα που προσφέρουν είναι οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και τα ω3 λιπαρά οξέα.

Αυγά

Αν επιθυμείς να διατηρήσεις χορτάτο και γεμάτο ενέργεια το σώμα σου μέχρι το lunch break δεν έχεις παρά να καταναλώσεις για πρωινό γεύμα δύο βραστά αυγά, με περίπου 80 θερμίδες το καθένα και μπόλικη πρωτεΐνη.

Ποπ κορν

Μπορείς να φας ένα ολόκληρο μπολ ποπ κορν μόνη σου; Αν ναι, τότε σίγουρα θα παραμείνεις χορτάτη για αρκετή ώρα, με ελάχιστες μόνο θερμίδες, αφού ένα φλιτζάνι ποπ κορν υπολογίζεται περίπου στις 30 θερμίδες.

Ψάρια

Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που σε χορταίνει πολύ καλύτερα από τους υδατάνθρακες. Επιπλέον, τα ψάρια είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, προσλαμβάνοντας με την κατανάλωση του τα πολύτιμα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, που λειτουργούν ευεργετικά τόσο για την σιλουέτα σου, όσο και για τη καρδιά σου.

Διάβασε επίσης: Τρως συνεχώς για να αποφύγεις τα δυσάρεστα συναισθήματα; Πώς θα ξεπεράσεις αυτόν τον εθισμό;

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i