Τα "δημητριακά" της φύσης: Το viral πρωινό γεύμα με μούρα και νερό καρύδας

Όλο και περισσότεροι χρήστες του TikTok μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν το ιδιαίτερο αυτό μπολ "δημητριακών".

δημητριακα_πρωινο iStock

Στο άκουσμα της λέξης "δημητριακά" το μυαλό μας συχνά πηγαίνει σε εκείνο το γεμάτο μπολ με γάλα και νιφάδες δημητριακών, που πιθανότατα επιλέξαμε για πρωινό νωρίτερα μέσα στην μέρα. Το νέο διατροφικό trend βέβαια, που έγινε viral στο TikTok και κατακλύζει πλέον το feed μας σε κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αφού όλο και περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στον πειρασμό να το δοκιμάσουν, ήρθε να αλλάξει ολοκληρωτικά όσα γνωρίζαμε για το "πρωινό με δημητριακά". Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι τα δημητριακά σιτηρών, τα οποία πολλές φορές εντάσσονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα, αντικαθίστανται από τραγανά μούρα και...παγάκια.

Τα "δημητριακά της φύσης" είναι στην ουσία μια επιλογή πρωινού γεύματος με βασικό συστατικό τα μούρα (σμέουρα, μύρτιλλα, βατόμουρα, φράουλες κ.α.) σε συνδυασμό με νερό καρύδας, αντί για γάλα ή κάποιο ρόφημα ξηρών καρπών. Το δημοφιλές πλέον hashtag #naturescereal μετράει περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές με πολλούς χρήστες του TikTok να δημοσιεύουν σύντομα κλιπ απολαμβάνοντας το εν λόγω πρωινό, κάνοντας λόγο μάλιστα για την πλούσια γεύση και crunchy υφή του.

Με ελάχιστες θερμίδες και αρκετά θρεπτικά συστατικά, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης βιταμινών και μετάλλων που εμπεριέχονται στα φρούτα, τα δημητριακά της φύσης είναι μια εναλλακτική πρόταση ώστε να προσθέσεις ακόμα περισσότερα φρέσκα φρούτα στο πρόγραμμα σου, αυξάνοντας τις πιθανότητες να διατηρήσεις υγιές σώμα και μυαλό.

Υλικά:

1 φλιτζάνι (blueberries)
1 φλιτζάνι σμέουρα (raspberries)
1 φλιτζάνι βατόμουρα (blackberries)
¼ φλιτζάνι ρόδι
1 φλιτζάνι νερό καρύδας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
½ φλιτζάνι πάγο

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ συνδύασε όλα τα υλικά, αφού πρώτα έχεις πλύνει καλά τα φρούτα και έχεις ξεφλουδίσει το ρόδι και ανακάτεψε πολύ καλά. Απόλαυσε άμεσα, ώστε να μην λιώσει εντελώς ο πάγος.

Διάβασε επίσης: Τι μπορείς να φας για πρωινό εάν ξυπνήσεις με φούσκωμα στην κοιλιά;

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i