5 τροφές που πρέπει να τρως σε κάθε γεύμα για ταχύτερη απώλεια βάρους

Πρόσθεσε στο πιάτο σου τις 5 τροφές που ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού και την ταχύτερη απώλεια κιλών.

one2onediet.gr iStock

Όποιος προσπαθεί να χάσει βάρος ξέρει ότι το ταξίδι μπορεί να είναι γεμάτο με δυσκολίες και καθυστερήσεις. Αλλά μόλις ακολουθήσεις όλα τα βασικά και σωστά βήματα, και μείνεις πιστή στην καθημερινή σου ρουτίνα θα μπορείς να επιταχύνεις την απώλεια βάρους με κάθε γεύμα που καταναλώνεις.

Υπάρχουν πέντε εξαιρετικά ωφέλιμες τροφές για να προσθέσεις στα γεύματά σου που θα σε φέρουν πολύ πιο κοντά στα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο διαδίκτυο για τροφές που υπόσχονται "μαγικά" αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, ενώ τα πράγματα είναι, πιθανόν, πολύ πιο απλά από όσο φαντάζεσαι.

Η απώλεια κιλών δεν γίνεται μέσα από στερήσεις, αλλά με τις σωστές επιλογές στα τρόφιμα που καταναλώνεις. Μία ρουτίνα γεμάτη θρεπτικά συστατικά είναι ο δρόμος για περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα, και ταχύτερη καύση θερμίδων. Η επίσκεψη σε έναν ειδικό που θα σε ενημερώσει για τις θερμίδες που καίει καθημερινά το σώμα σου είναι ένα ακόμη απαραίτητο step για να καταφέρεις να χάσεις τα περιττά κιλά.

Διάβασε επίσης:  Οι υγιείς γυναίκες ορκίζονται σε αυτόν τον εύκολο κανόνα για ισορροπημένη διατροφή

5 τροφές που πρέπει να τρως σε κάθε γεύμα για ταχύτερη απώλεια βάρους

απωλεια_βαρους
Istock

Σταυρανθή λαχανικά

Αν θέλεις να χάσεις βάρος, βάλε τα σταυρανθή λαχανικά στο πιάτο σου! Το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα φυλλώδη πράσινα και τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υδατάνθρακες και είναι γεμάτα χορταστικές φυτικές ίνες. Αυτά τα υγιεινά λαχανικά βοηθούν, επίσης, στη μείωση της φλεγμονής. Μπορείς να τα προσθέσεις στα αγαπημένα σου smoothies και τις ομελέτες ή να τα απολαύσεις ως συνοδευτικό που συνδυάζεται εύκολα με ψάρια και άπαχο κρέας.

Αβοκάντο

Αυτό το πράσινο φρούτο είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και υγιή λίπη. Συνδέονται, επίσης, με την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνα, η προσθήκη μισού αβοκάντο στο μεσημεριανό σου γεύμα μπορεί να προκαλέσει το αίσθημα πληρότητας για τρεις έως πέντε ώρες μετά το φαγητό σου. Μια άλλη μελέτη αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν ένα αβοκάντο κάθε μέρα παρουσίασαν μεγαλύτερη απώλεια λίπους από εκείνες που δεν έτρωγαν αβοκάντο.

Πρόσθεσέ το στο πρωινό σου τόστ ή στην ομελέτα και βοήθησετον οργανισμό σου να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικάπου χρειάζεται για να λειτουργεί και να καίει θερμίδες. 

Ολικής αλέσεως τροφές

Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις τους υδατάνθρακες όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος. Η επιλογή υδατανθράκων ολικής αλέσεως σε κάθε γεύμα όπως η κινόα, ζυμαρικά ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά για να σε κρατήσουν χορτάτη. Επιπλέον, η ενσωμάτωση αυτών των τροφών στο καθημερινό σου μενού μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της λαχτάρας για ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Σπόροι και ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια, λιναρόσποροι, σπόροι κολοκύθας και σπόροι chia είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο πρόγραμμα απώλειας βάρους σου. Είναι μια πλούσια πηγή υγιεινού αντιφλεγμονώδους λίπους, φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών που θα σε κρατήσουν ικανοποιημένη και θα σε βοηθήσουν να τηρήσεις πιο εύκολα τους στόχους σου για απώλεια βάρους. Απόλαυσέ τα αναμεμειγμένα σε smoothies, πάνω από το γιαούρτι, ή σε ένα μπολ με βρασμένη βρώμη και μούρα.

Λιπαρά ψάρια

Ήρθε η ώρα να προσθέσεις περισσότερα λιπαρά ψάρια στη διατροφή σου το συντομότερο δυνατό. Οι σαρδέλες, ο τόνος και ο σολομός μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του συνολικού σωματικού λίπους. Τα λιπαρά ψάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά ταυτόχρονα είναι σχετικά χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε υγιή για την καρδιά λιπαρά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της απώλειας βάρους ρυθμίζοντας τα επίπεδα ορμονών της όρεξής σου. Απόλαυσε τακτικά ψάρια με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, όπως ο σολομός, ο ελαφρύς τόνος σε κονσέρβα, σαρδέλες και μπακαλιάρο.

Διάβασε επίσης: Το κλειδί για την απώλεια βάρους: Πώς θα κάνεις έλεγχο μερίδων εύκολα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i