4 αποτελεσματικές διατροφικές συνήθειες για να χάσεις κιλά σε έναν μήνα

Αυτές οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο επιθυμητό βάρος.

επιπεδη_κοιλια Istock

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να χάσεις κιλά σε ένα μήνα, πρέπει να ρίξεις μια προσεκτική ματιά στη διατροφή σου και να κάνεις κάποιες απαραίτητες προσαρμογές. Βέβαια, αυτό που λειτουργεί για κάποιους μπορεί να μη λειτουργεί καλύτερα για άλλους, αλλά αυτές οι συμβουλές και τα tricks μπορούν να χρησιμεύσουν ως ατελείωτη έμπνευση καθώς ξεκινάς το προσωπικό σου ταξίδι προς την απώλεια βάρους.

Όπως συμβαίνει με κάθε επιτυχημένο πρόγραμμα απώλειας βάρους, η τακτική άσκηση, η διαχείριση των επιπέδων άγχους σου και ο ποιοτικός ύπνος  κάθε βράδυ είναι εξίσου βασικά και απαραίτητα βήματα. 
 

Διάβασε επίσης: O μόνος τρόπος για να χάσεις βάρος μετά τα 30

4 αποτελεσματικές διατροφικές συνήθειες για να χάσεις κιλά σε έναν μήνα

ενυδατικες_τροφες
Istock

Φάε τα λαχανικά σου

Η κατανάλωση λαχανικών δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας ενώ είναι φυσικά χαμηλά σε θερμίδες. Τόσο τα λαχανικά όσο και τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα σε βοηθούν στη ρύθμιση της όρεξης και στην πρόληψη της υπερφαγίας. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για τη διατήρηση των διατροφικών αναγκών του σώματος ενώ δημιουργείς το απαραίτητο  έλλειμμα θερμίδων. 
 
Έλλειμμα θερμίδων

Το να δημιουργήσεις ένα έλλειμμα θερμίδων στη διατροφή σου, το οποίο ακολουθείς πιστά είναι ο τρόπος να χάσεις βάρος. Θα πρέπει να επισκεφθείς έναν διατροφολόγο, ο οποίος θα σε ενημερώσει για τις θερμίδες που "καίει" ο οργανισμός σου. Τότε, θα δημιουργήσετε ένα διατροφικό πλάνο που θα περιέχει λιγότερες θερμίδες από όσες "καις". Επειδή το σώμα σου θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη ως λίπος για μια πηγή ενέργειας θα αρχίσεις να χάνεις βάρος. Για να δημιουργήσεις έλλειμμα θερμίδων, πρέπει να αυξήσεις και τη σωματική δραστηριότητα και να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή σου. Αυτό μπορεί να γίνει με τη μείωση της πρόσληψης θερμίδων και την αύξηση των επιπέδων σωματικής δραστηριότητας, δημιουργώντας έτσι μια ενεργειακή ανισορροπία που οδηγεί σε απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου. Η δίαιτα θα πρέπει να εξακολουθεί να αποτελείται από μια ποικιλία τροφών για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του σώματος.

Προτίμησε άπαχη πρωτεΐνη 

Η επιλογή άπαχων πρωτεϊνών όταν θέλεις να χάσεις βάρος είναι μια έξυπνη ιδέα, καθώς έχουν αρκετά χαμηλό αριθμό θερμίδων σε σύγκριση με άλλες πηγές πρωτεΐνης που είναι πλούσιες σε λιπαρά. Η άπαχη πρωτεΐνη βοηθά στην αύξηση του κορεσμού και στη μείωση της λιγούρας, ενθαρρύνοντας έτσι τον έλεγχο των μερίδων και αποτρέποντας το σνακ μεταξύ των γευμάτων. Η κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης διατηρεί τη μυϊκή μάζα ακόμα και κατά την απώλεια βάρους καθώς αποτρέπει τη μυϊκή διάσπαση.

Μείωσε τους υδατάνθρακες 

Τα φρεσκοψημένα μάφιν και τα κρουασάν είναι αδιαμφισβήτητα νόστιμα, αλλά δεν κάνουν τη χάρη στην προσπάθεια σου για απώλεια βάρους. Η μείωση των υδατανθράκων είναι μια ακόμη έξυπνη κίνηση, εάν θέλεις να απομακρύνεις το επίμονο σωματικό βάρος. Η λιγότερη κατανάλωση υδατανθράκων βοηθά στην απώλεια βάρους καθώς είναι πηγή ενέργειας και όταν δεν υπάρχει, το σώμα καταφεύγει στη χρήση αποθηκευμένου λίπους που οδηγεί σε απώλεια λίπους. Η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων αυξάνει επίσης τον κορεσμό καθώς αποτρέπει το αίσθημα πείνας και τις λιγούρες. Οι υδατάνθρακες αφομοιώνονται γρήγορα σε σύγκριση με τις πρωτεΐνες και τα λίπη, επομένως η κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει αισθήματα πείνας που οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής και αύξηση βάρους. 

Διάβασε επίσης: Βοηθά το γιαούρτι στην απώλεια βάρους και ποια θρεπτικά συστατικά σού προσφέρει;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i