Πέντε λόγοι που δεν χάνεις το επίμονο λίπος στην κοιλιά

Αυτές είναι οι πιθανότερες αιτίες για το επίμονο λίπος στην κοιλιά σου.

Λίπος στην κοιλιά pexels

H αντιμετώπιση του ανεπιθύμητου λίπους στην κοιλιά μπορεί να είναι το πιο δύσκολο - για να μην αναφέρουμε, εντελώς απογοητευτικό - μέρος της απώλειας βάρους. Το κοιλιακό λίπος συσσωρεύεται εύκολα και συνήθως είναι το τελευταίο που θα φύγει.

Εάν φαινομενικά κάνεις τα πάντα σωστά στη ρουτίνα της διατροφής και της φυσικής σου κατάστασης, αλλά το λίπος στην κοιλιά σου εξακολουθεί να μην εξαφανίζεται, ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσεις τους λόγους που προκαλείται και να αποκαλύψεις τις ύπουλες μικρές συνήθειες που σε εμποδίζουν να προχωρήσεις τον στόχο σου. 

Διάβασε επίσης: 3 φλεγμονώδεις τροφές που σου δημιουργούν λίπος στην κοιλιά


5 λόγοι για τους οποίους δε χάνεις το επίμονο λίπος στην κοιλιά

Άγχος 

Εάν αγχώνεσαι εύκολα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία συνδέεται με αυξημένη αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Το άγχος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε συναισθηματική διατροφή ή κακές επιλογές τροφίμων, εμποδίζοντας τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους.

Κακή ποιότητα ύπνου 

Ο ανεπαρκής ή κακής ποιότητας ύπνος μπορεί να διαταράξει την ορμονική σου ισορροπία, επηρεάζοντας τη ρύθμιση της όρεξης και τον μεταβολισμό. Επιπλέον, οι ορμονικές ανισορροπίες υποστηρίζουν την αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς σας και η έλλειψη ύπνου συνδέεται επίσης με αυξημένη λαχτάρα για ζαχαρούχα και τροφές με πολλές θερμίδες. 

Καθιστική ζωή 

Ένας σίγουρος τρόπος για να συσσωρεύσεις λίπος στην κοιλιά, είναι η καθιστική ζωή. Η καθιστική ζωή με ελάχιστη σωματική δραστηριότητα μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό και να μειώσει τη δαπάνη θερμίδων. Η έλλειψη άσκησης εμποδίζει την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος, συμπεριλαμβανομένου του κοιλιακού λίπους.

Κατανάλωση αλκοόλ 

Η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ καθιστά δύσκολη τη μείωση του λίπους στην κοιλιά, καθώς τα [μεικτά ποτά, κ.λπ.] είναι πλούσια σε θερμίδες. Επιπλέον, αυξάνει την όρεξη που οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής και μειώνει την καύση λίπους, καθώς το σώμα δίνει προτεραιότητα στο μεταβολισμό του αλκοόλ αντί του λίπους στο σώμα μας.

Γενετική 

Το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά σου μπορεί να μην είναι το αποτέλεσμα κάποιας καλής συνήθειας,  αλλά και να προκαλείται από γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες. "Μερικά άτομα έχουν μια γενετική προδιάθεση να κουβαλούν υπερβολικό λίπος στην κοιλιά. Οι ορμονικές ανισορροπίες, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη ή τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, μπορούν επίσης να κάνουν δύσκολη την απώλεια λίπους στην κοιλιά.
 

Διάβασε επίσης: 10 τροφές που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i