Συνταγή για τα πιο τραγανά και νόστιμα σπιτικά πατατάκια

Παρασκευάζονται με έναν διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο που τα κάνει έξτρα λεπτά και τραγανά.

Σπιτικά πατατάκια pexels

Μόλις δοκιμάσεις τη συνταγή για σπιτικά πατατάκια φούρνου, θα γίνει το αγαπημένο σου σνακ για όλες τις περιστάσεις. Μπορείς να τα απολαύσεις μόνα τους, αλλά και ως συνοδευτικά σε διάφορα πιάτα. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γυρίσει σπίτι μετά από μία κουραστική ημέρα και το μόνο που επιθυμούμε είναι να χαλαρώσουμε στον καναπέ βλέποντας μία καλή ταινία και να τσιμπολογήσουμε μερικές από αυτές τις τραγανές μπουκιές.

Είναι, όμως, γνωστό ότι τα πατατάκια του εμπορίου δεν προσφέρουν πολλά σε ότι αφορά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Έτσι, λοιπόν, έχουν κερδίσει μία θέση στις "μη υγιεινές" τροφές, αφού έχουν έλλειψη θρεπτικών συστατικών και προκαλούν αύξηση στον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε ημερησίως. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, δεν υπάρχουν κακές και καλές τροφές, αλλά ωφέλιμες και μη. Η διαφορά προκύπτει στα συστατικά που χρησιμοποιούνται και στον τρόπο μαγειρέματος.

Έτσι, λοιπόν, τα πατατάκια μπορούν να συνεχίσουν να έχουν μία θέση στο μενού σου, αφού βρήκαμε μία νέα συνταγή για να φτιάξεις την πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου σου σνακ. Φτιάχνοντας τα δικά σου σπιτικά πατατάκια φούρνου μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα λαδιού με την οποία θα τα μαγειρέψεις ( λιγότερο λάδι- λιγότερα κορεσμένα λιπαρά), αλλά και να προσθέσεις τα καρυκεύματα της επιλογής σου χωρίς extra συντηρητικά.

Διάβασε επίσης: Τα πιο εύκολα brownies με 3 υλικά από τη διατροφολόγο

Χειροποίητα πατατάκια φούρνου μόνο με 3 υλικά 

Ο λογαριασμός του Instagram emilyvagia δημοσίευσε την πιο εύκολη και υγιεινή συνταγή για σπιτικά πατατάκια φούρνου. Για το παρακάτω recipe θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά, ενώ το ψήσιμο δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 40 λεπτά.

 

Υλικά

  • 3 πατάτες καθαρισμένες

  • λίγο αλάτι

  • ό,τι μπαχαρικά θέλεις, αν θέλεις

Εκτέλεση

  • Ξεκίνα καθαρίζοντας τις πατάτες σου.

  • Κόψε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και βραστές σε αλατισμένο νερό.

  • Άφησέ τις μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

  • Βγάλτες από το νερό και με ένα πιρούνι λιώστες.

  • Πρόσθεσε αλάτι (αν θέλεις) και ό,τι μπαχαρικά θέλεις.

  • Πάρε ένα σουρωτήρι και πέρνα τις πατάτες από το σουρωτήρι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα για τέλεια πατατάκια. Χωρίς αυτό δεν θα γίνουν σαν αγοραστά.

  • Θα δημιουργηθεί μια τέλεια ζύμη.

  • Βάλτην μέσα σε ένα κορνέ και σχημάτισε μικρά μπαλάκια μέσα σε ταψί.

  • Μην ξεχάσεις να βάλεις αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.

  • Πάρε ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και βάλτο πάνω σε κάθε μπαλάκι. Με τον πάτο ενός ποτηριού πάτα το χαρτί. Θα σχηματιστεί ένα πατατάκι.

  • Οι 3 πατάτες βγάζουν περίπου 4-5 ταψιά φούρνου πατατάκια.

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις.

  • Ψήσε ανά δύο ταψιά για 30-40 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά κοίτα τα για να μην σου καούν.

  • Τα πατατάκια σου είναι έτοιμα.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για εύκολο ψωμί που αποτελεί πλήρες γεύμα - χωρίς αλεύρι, πλούσιο σε πρωτεΐνη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i