6 εξολευθρευτές λίπους | Spoiler: Πατάτες και τυρί!

Κάνε τις παρακάτω επιλογές στη διατροφή σου και άφησε τους εξολοθρευτές λίπουςΑν θέλεις να κερδίσουν τη μάχη για σένα!

diaita istock

Αν θέλεις να κάψεις λίπος επίλεξε τις παρακάτω 6 τροφές. Αν και δεν υπάρχουν μεμονωμένα τρόφιμα τα οποία έχουν την ικανότητα να καίνε το λίπος (πολύ καλό για να είναι αληθινό), ωστόσο μπορούν να βοηθήσουν. Η καύση του λίπους είναι μια πολύπλοκη μεταβολική διεργασία στην οποία συμμετέχουν πολλαπλοί παράγοντες και δεν εξαρτάται μόνον από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων.

Διάβασε: Η ιδανική διατροφή για κάψιμο λίπους (επιλογές για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό)

6 τροφές που καίνε λίπος

  1. Αμύγδαλα
  2. Κανέλα
  3. Μουστάρδα
  4. Πορτοκάλια
  5. Γλυκοπατάτες
  6. Ελβετικό τυρί

1. Αμύγδαλα

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Obesity, όσοι κατανάλωσαν 85 γραμμ. αμύγδαλα καθημερινά, μείωσαν το βάρος και το Δείκτη Μάζας Σώματός τους μέχρι και 18%, σε σχέση με τους υπόλοιπους που σημείωσαν πτώση μέχρι το 11%. Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άλφα-λινολενικό οξύ, το οποίο επιταχύνει το μεταβολισμό των λιπών. Μην ξεπερνάς τα 12 ανά μερίδα. 

2. Κανέλα

Το μπαχαρικό αυτό μπορεί να φέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα στην περιφέρεια της μέσης σου. Προσθέτοντας ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα στο φαγητό σου, αποτρέπεις την αύξηση ινσουλίνης - η οποία συνήθως παρατηρείται μετά την κατανάλωση τροφής και στέλνει σήμα στον οργανισμό σου να αποθηκεύσει, αντί να κάψει το λίπος - όπως εξηγεί η Λώρεν Σλέιτον, R.D. Πρόσθεσε λίγη στη βρόμη, το γιαούρτι ή τον καφέ σου.

3. Μουστάρδα

Η κουρκουμίνη που δίνει στη μουστάρδα το κίτρινο χρώμα της, επιβραδύνει την ανάπτυξη των ιστών λίπους, όπως αναφέρει μελέτη δημοσιευμένη στο Journal Endocrinology. Μπορείς να πασπαλίσεις κουρκουμίνη στο κουνουπίδι σου και να το παρουσιάσεις σαν συνοδευτικό. 

4. Πορτοκάλια

Περιέχει τους "εξολοθρευτές" λίπους που ονομάζονται φλαβόνες και σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, οι γυναίκες που κατανάλωναν τις περισσότερες φλαβόνες σε διάρκεια 14 ετών σημείωσαν τη μικρότερη αύξηση λίπους στο σώμα τους σε σχέση με τις υπόλοιπες. Κατανάλωσέ τα σαν σνακ σε φέτες ή σε μορφή χυμού (χωρίς να το σουρώσεις). 

5. Γλυκοπατάτες

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι δεν επιτρέπουν την αύξηση ινσουλίνης κι έτσι αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στο σώμα σου. Ψήσε μια μικρή γλυκοπατάτα – περίπου ίση με το μέγεθος 2 σαπουνιών – και γαρνίρισέ τη με κότατζ τσιζ χαμηλό σε λιπαρά. 

6. Ελβετικό τυρί

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο μειώνουν τα ένζυμα που παράγουν λίπος και αυξάνουν την αποσύνθεσή του, όπως εξηγεί ο Μάικλ Ζέμελ, Ph.D., διευθυντής του Ινστιτούτου Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Το ασβέστιο λοιπόν, είναι το δυνατό όπλο του ελβετικού τυριού σε σχέση με άλλα τυριά, γι' αυτό πρόσθεσε μια φέτα στο σάντουιτς ή συνόδεψε τα κρακεράκια σου με αυτό.  

Δες και αυτό: Η πιο έξυπνη προπόνηση που καίει λίπος και ενισχύει τα αντανακλαστικά σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i