Αιωρήσεις με kettlebell | Η άσκηση που καίει ΤΟ λίπος!

Βελτίωσε τη δύναμη, τη μυικότητα και την αντοχή σου με αιωρήσεις με kettlebell.

kettebell istock

Ίσως δεν υπάρχει άλλο είδος εξοπλισμού τόσο ευέλικτο όσο τα kettlebells. Το σχήμα τους είναι ιδανικό για να αυξήσεις τη δύναμη, τη μυική σου αντοχή και να κάψεις λίπος. Μάθε πως ακριβώς οι αιωρήσεις kettlebell θα βελτιώσουν το σώμα σου.

5 λόγοι να κάνεις αιωρήσεις με kettlebell

  1. Βελτιώνουν την εκρηκτικότητα
  2. Σε κάνουν πιο δυνατή
  3. Ενισχύουν την αερόβια ικανότητα
  4. Προσφέρουν μυϊκή αντοχή
  5. Καίνε λίπος

Δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις με kettlebell για δυνατή κοιλιά πάνω στο στεπ

1. Βελτιώνουν την εκρηκτικότητα

Εκρηκτική δύναμη είναι η ικανότητα να δαπανάς ενέργεια σε μια σειρά από γρήγορες ασκήσεις, όπως άλματα, άρσεις, ανυψώσεις, πιέσεις. Οι αθλητές δύναμης που ενσωματώνουν τέτοιες ασκήσεις στην προπόνησή τους γνωρίζουν ότι κάποιες από αυτές επηρεάζουν αρνητικά τις αρθρώσεις τους.

Για να απαλλαγείς από τις πόνους των αρθρώσεων ενώ παράλληλα να αυξάνεις τον ρυθμό ανάπτυξης της δύναμης και την γρήγορη ενεργοποίηση των μυών, κάνε αιωρήσεις με kettlebell επειδή έχουν χαμηλό αντίκτυπο. Αυτό ενισχύει τη δύναμή σου και την εκρηκτικότητά σου σε επίπεδο που είναι εφάμιλλο με πλειομετρικές κινήσεις όπως το jump squat. 

Η περιοδική προπόνηση αιωρήσεων με kettlebell - όπου αυξάνεις το βάρος που σηκώνεις σταδιακά κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων - μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή ισχύος και τη δύναμη σου. 

2. Σε κάνουν πιο δυνατή

Οι αιωρήσεις με Kettlebell δεν βοηθούν απλώς να ενισχύσεις τη δύναμή σου - μπορούν επίσης να σε κάνουν πιο δυνατή. Μόλις έξι εβδομάδες προπόνησης με  kettlebells μπορούν να βελτιώσουν το μισό squat max. 

Η κάμψη των ισχίων αναγκάζει τους γλουτούς να παράγουν εκρηκτική δύναμη προκειμένου να κινηθεί το kettebell από πίσω και ενδιάμεσα των μηρών με τροχιά μπροστά και πάνω μέχρι το ύψος του στήθους.

 Αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση αναπτύσσει μυϊκά τους γλουτούς, που προστατεύουν τη μέση από τραυματισμούς και αναδεικνύουν ένα όμορφο και συμμετρικά γυμνασμένο σώμα (ειδικά στις γυναίκες). Οι γλουτοί, είναι οι πιο δυνατοί μύες στο ανθρώπινο σώμα και μαζί με τους μυς της πλάτης αποτελούν τα 2/3 των μυών του σώματος.  

3. Ενισχύουν την αερόβια ικανότητα

Δεν χρειάζεται να ταλαντεύεις βαριά kettlebell. Πάρε ένα kettlebell 6 κιλών και κάνε όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις σε 12 λεπτά. Η έρευνα δείχνει ότι αυτό το είδος πρωτοκόλλου μπορεί να αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση οξυγόνου και να επηρεάσει θετικά την καρδιαγγειακή σου υγεία.

4. Προσφέρουν μυϊκή αντοχή

Λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού τους, οι αιωρήσεις με kettlebell επιτρέπει την επανάληψη εκρηκτικών κινήσεων με μέγιστη ή σχεδόν μέγιστη επιτάχυνση. Αυτή η δυνατότητα ασφαλούς επανάληψης με επιπλέον φορτίο προσφέρει σημαντικές προσαρμογές αντοχής στους μυς και στο καρδιαγγειακό σύστημα.

5. Καίνε λίπος

Με τις αιωρήσεις διεγείρεται η μυϊκή μάζα με υψηλή ένταση προκαλωντας υψηλά επίπεδα μεταβολικού στρες. Αυτό το μεταβολικό στρες έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου τις επόμενες ώρες (δηλαδή αυξημένη δαπάνη θερμίδων λόγω αυξημένου μεταβολισμού), συμβάλλοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια λίπους.

5 κλασικές ασκήσεις με kettlebell για το σπίτι

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i