Οι υδατάνθρακες κάνουν κακό και στην ελκυστικότητά σου | Νέα έρευνα

Μπορεί μία φέτα ψωμί να μειώσει την ελκυστικότητά σου; Η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μονπελιέ δίνει την απάντηση " έκπληξη".

carbs istock

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το αντίθετο φύλο βρίσκει το πρόσωπο ενός ατόμου λιγότερο ελκυστικό, αφού έχει φάει μερικά τρόφιμα γεμάτα υδατάνθρακες. Τα δυσάρεστα ευρήματα, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Plos One", πρήρθαν από 104 άνδρες και γυναίκες που δοκίμασαν πρωινό με πολλούς ή ελάχιστους υδατάνθρακες.

Μερικοί συμμετέχοντες απόλαυσαν ένα μενού με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ενώ σε άλλους προσφέρθηκε μια εναλλακτική λύση με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Δύο ώρες μετά το γεύμα, τραβήχτηκαν και μοιράστηκαν φωτογραφίες τους, με τους εθελοντές να καλούνται να αξιολογήσουν ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε επίσης: Ποιες τροφές περιέχουν υδατάνθρακες; Ποιοι είναι απλοί και ποιοι σύνθετοι και πώς θα επιλέξεις τους σωστούς

Τα αποτελέσματα- έκπληξη 

υδατανθρακες_εμφανιση
istock

Όσοι έτρωγαν τους υδατάνθρακες - άνδρες και γυναίκες - έλαβαν χαμηλότερες βαθμολογίες όσον αφορά την ελκυστικότητα του προσώπου τους σε όλα τα επίπεδα. Εκείνοι που έγραψαν στην έρευνά τους ότι συνήθως τρώνε πρωινά και σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, είχαν επίσης χαμηλές βαθμολογίες.

Οι ερευνητές παρατήρησαν, επίσης, ορισμένες διαφορές μεταξύ των φύλων: ειδικά για το απογευματινό σνακ στους άνδρες, η πρόσληψη υψηλής ενέργειας συνδέθηκε με χαμηλότερες βαθμολογίες ελκυστικότητας, ενώ η υψηλή γλυκαιμική πρόσληψη συνδέθηκε με υψηλότερες βαθμολογίες ελκυστικότητας.

Όλα τα αποτελέσματα ίσχυαν αφού συνυπολογίστηκαν στατιστικά άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ελκυστικότητα, όπως η πραγματική ηλικία, η αντιληπτή ηλικία, ο ΔΜΣ, οι καπνιστικές συνήθειες και η τριχοφύια του προσώπου. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων και πιο διαφορετικών μεγεθών δειγμάτων, για την εμβάθυνση της κατανόησης του πώς ακριβώς οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορεί να συνδέονται με την ελκυστικότητα και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Η δυτική δίαιτα έχει επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Η δυτική δίαιτα αποτελείται από υψηλά επίπεδα επεξεργασμένων υδατανθράκων και τροφών που επεξεργάζονται με τρόπους που συνήθως αφαιρούν μεγάλο μέρος της θρεπτικής τους αξίας, όπως το λευκό αλεύρι και η επιτραπέζια ζάχαρη σε πολλά συσκευασμένα σνακ. Προηγούμενη έρευνα έχει συνδέσει την αυξημένη κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου ΙΙ και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τώρα, τα προκαταρκτικά στοιχεία της ερευνας έχουν δείξει ότι η κατανάλωση υψηλών επιπέδων επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορεί επίσης να επηρεάσει μη ιατρικά χαρακτηριστικά, όπως η ελκυστικότητα ενός ατόμου. 

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ λένε, όμως, ότι το επόμενο βήμα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο μέγεθος δείγματος, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα γιατί τα τρόφιμα επηρεάζουν την εμφάνιση του προσώπου μας.

"Η ελκυστικότητα του προσώπου, ένας σημαντικός παράγοντας των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, φαίνεται να επηρεάζεται από την άμεση και χρόνια κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων σε άνδρες και γυναίκες", είπαν οι συγγραφείς της έρευνας.

Διαβάστε επίσης: Πόσους υδατάνθρακες να τρώμε και τι ώρα; Ποιοι είναι οι καλοί υδατάνθρακες και γιατί;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i