Σπιτικό παγωτό με φράουλες και ανθότυρο: Η συνταγή που συνδυάζει πρωτεΐνη, φρούτα και απόλαυση

Υγιεινό, εύκολο, νόστιμο και γεμάτο πρωτεΐνη.

Σπιτικό παγωτό με φράουλες iStock

Μπορεί να αγαπάς το παγωτό όσο τίποτα, αλλά να το αποφεύγεις γιατί συνήθως είναι φορτωμένο με ζάχαρη, λιπαρά και συστατικά που δεν σου κάνουν καλό. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να το απολαμβάνεις χωρίς τύψεις, ακόμη και το πρωί μαζί με τον καφέ σου. Αυτό το παγωτό από τη διατροφολόγο Δήμητρα Παπαμίχου (@dimidiet), δεν είναι απλώς γλυκό, είναι ένα πλήρες, θρεπτικό γεύμα που θα σε γεμίσει ενέργεια, θα σε χορτάσει και θα σε κάνει να νιώθεις πως "περιποιείσαι" τον εαυτό σου. Με λίγα και αγνά υλικά, το φτιάχνεις σε λίγα λεπτά και αφήνεις την κατάψυξη να κάνει όλη τη δουλειά.

Η γεύση του είναι φρέσκια και δροσερή, η υφή του κρεμώδης και η αίσθηση που αφήνει… απλά εθιστική. Το ανθότυρο ή η ricotta δίνουν μια βουτυράτη απαλότητα, οι φράουλες φέρνουν γλυκόξινη ισορροπία, ενώ το μέλι δένει τα πάντα με φυσική γλυκύτητα. Δεν χρειάζεσαι παγωτομηχανή, ούτε πολύπλοκα βήματα - μόνο διάθεση να φτιάξεις κάτι που πραγματικά αξίζει να απολαύσεις. Εδώ δεν μιλάμε για απλό παγωτό, αλλά για ένα μικρό θρεπτικό θαύμα που μπορείς να τρως όλες τις ώρες.

Συνταγή για παγωτό

Υλικά:

  • 300 γρ ανθότυρο ή ricotta
  • 300 γρ φράουλες ή φρούτα του δάσους 
  • 2 γεμάτες κ.σ μέλι
  • 4 κ.σ γάλα (αν το μούλτι δυσκολευτεί στο χτύπημα προσθέτεις κι άλλο)
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο ξύσμα λεμόνι 

Στο τέλος δοκιμάζεις κι αν το θέλεις πιο γλυκό προσθέτεις λίγο μέλι

Εκτέλεση:

1) Παίρνεις το μούλτι και βάζεις μέσα το ανθότυρο ή τη ricotta.

2) Ρίχνεις τις φράουλες ή τα φρούτα του δάσους (αν είναι κατεψυγμένα, δεν πειράζει).

3) Προσθέτεις το μέλι, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού.

4) Χτυπάς καλά μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Αν το μούλτι δυσκολευτεί, ρίχνεις λίγο ακόμη γάλα.

5) Δοκιμάζεις και αν θέλεις πιο γλυκό, βάζεις επιπλέον μέλι.

6) Μεταφέρεις το μείγμα σε μπολ ή φόρμα και το βάζεις στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

7) Αν παγώσει πολύ, το αφήνεις λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης πριν σερβίρεις.

Διάβασε επίσης:

Αυτό το σπιτικό παγωτό θυμίζει παιδικές αναμνήσεις - με μόλις 4 υλικά

Τα παγωτά μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων - Δες ποιο άντεξε περισσότερο στον καύσωνα (και προτίμησέ το)

Φουλ υγιεινά παγωτίνια σοκολάτας - Θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i