Συνταγή για μελιτζανόπιτα με μπέικον και γραβιέρα

Το πιο τέλειο συνοδευτικό για τις πιο χαλαρές μέρες.

f

Καθώς περνάνε, ενδεχομένως κουραστικά, οι μέρες της εβδομάδας, καλό είναι πού και πού να ξεσκάμε λίγο και να χαλαρώνουμε. Όλοι μας λατρεύουμε το φαγητό και ακόμη παραπάνω την καλή παρέα. Επειδή τελείωσε το καλοκαίρι, δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να περνάμε κάποιες μέρες ή ώρες λίγο πιο ξέγνοιαστα. Για αυτό, βρες μια Κυριακή ή ένα βράδυ μες την εβδομάδα και κάλεσε τους φίλους σου στο σπίτι, ετοιμάζοντας όχι πολλά πράγματα, αλλά λίγα και καλά και πάνω απ' όλα εύκολα και νόστιμα.  

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος, λοιπόν, Ιωάννα Στεργίου, μοιράζεται μαζί μας, μέσα από ένα σύντομο βίντεο στον λογαριασμό της στο instagram (eatandthrive.gr), μια συνταγή για μελιτζανόπιτα με μπέικον και γραβιέρα, ιδανική για τέτοια χαλαρά τραπέζια, που, όπως δηλώνει και η ίδια, μπορείς να συνδυάσεις με το τσιπουράκι σου το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, η Ιωάννα σημειώνει πως τη συγκεκριμένη συνταγή την έκανε το καλοκαίρι, πριν φύγει για διακοπές, με τα ελάχιστα υλικά που είχαν μείνει στο ψυγείο της και τα οποία δεν ήθελε να πετάξει, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι καθόλου δύσκολη.

Πάμε, επομένως, να τη δούμε αναλυτικά. 

Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι
  • 3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 30-35 γρ. γραβιέρα
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 35 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αλάτι (μπορείς και να το αποφύγεις λόγω της γραβιέρας και του μπέικον που έχουν ήδη αλάτι)
  • 1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβεις τα λαχανικά καλά στον τρίφτη.
  • Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Αναμειγνύεις καλά.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.

Αν προτιμάς μια πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείς να παραλείψεις το μπέικον και να βάλεις τριμμένη μοτσαρέλα ή ανθότυρο σε μεγαλύτερη ποσότητα.

Και για να είσαι προετοιμασμένη, είναι μια πίτα που τρώγεται κυρίως ζεστή και μένει το πολύ μια ημέρα στο ψυγείο, καθώς η μελιτζάνα βγάζει το λάδι και παπαριάζει σιγά σιγά, εξηγεί η Ιωάννα. 

Παρακάτω μπορείς να δεις το βιντεάκι της. 

Διάβασε επίσης:

Μωβ ή λευκή μελιτζάνα; Ποια είναι η σημαντική διαφορά τους και ποια να επιλέξεις

Η πιο εύκολη μελιτζανόπιτα με πιπεριές - χωρίς φύλλο

Σπιτικά τσιπς: 10 ιδέες με λαχανικά που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i