istock
Αν τελείωσε το ψωμί και δεν βρίσκεις τορτίγια χωρίς πρόσθετα, μην αγχώνεσαι, υπάρχει λύση! Τα roti είναι ινδικές πιτούλες χωρίς μαγιά ή μπέικιν, πανεύκολες και έτοιμες σε λίγα λεπτά στο τηγάνι. Στην εκδοχή που σου προτείνει η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμιχού (@dimidiet), τα roti γίνονται πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, για μεγαλύτερο κορεσμό και σταθερά επίπεδα σακχάρου, ενώ παραμένουν ελαφριά και εύπεπτα.
Η μαγειρική μπορεί να γίνει ένας τρόπος να φροντίζεις το σώμα σου και να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά χωρίς τύψεις. Χρησιμοποιώντας ζέα, ένα αρχαίο δημητριακό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και βρώμη, πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), δημιουργείς ένα "ψωμάκι" φιλικό για το έντερο και την καρδιά, που μπορείς να συνδυάσεις με αυγό, τυρί, λαχανικά ή γλυκά toppings.
Συνταγή για roti ζέας & βρώμης
Υλικά:
- 130 γρ αλεύρι ζέας ολικής
- 100 γρ βρώμη αλεσμένη
- 230 γρ γιαούρτι 2%
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1) Ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
2) Άφησέ τη να σταθεί για 5 λεπτά.
3) Άνοιξε μικρές πιτούλες και ψήσε σε χαμηλή φωτιά: 1-2 λεπτά από τη μία πλευρά και περίπου 1 λεπτό από την άλλη.
Τα roti είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις με ό,τι σου αρέσει: αυγό, τυρί, λαχανικά, χούμους, γιαούρτι ή γλυκά toppings. Είναι μια γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική στο ψωμί, που μπορείς να εντάξεις καθημερινά στο τραπέζι σου.
Διάβασε επίσης:
Τυρόπιτα βρώμης: Η ιδανική επιλογή για ένα εύκολο και αλμυρό πρωινό
Σπιτικές τορτίγιες που λιώνουν στο στόμα – Νόστιμες, μαλακές και αφράτες
Ψωμί από ταχίνι: Η πιο εύκολη συνταγή με 3 υλικά και χωρίς ζύμωμα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr