Ζουμερή σοκολατόπιτα με μήλο - χωρίς αλεύρι και χωρίς βούτυρο

Αυτή η σοκολατόπιτα είναι γεμάτη φυτικές ίνες και πρωτεΐνη!

chocolate cake istock

Υπάρχουν στιγμές που απλώς έχεις ανάγκη κάτι γλυκό, κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις οικεία, χωρίς όμως να σε γεμίσει τύψεις. Κάτι που να συνδυάζει τη σοκολάτα που λατρεύεις με την απλότητα και τη φυσική γλύκα των φρούτων. Εκεί έρχεται το μήλο να μεταμορφώσει μια κλασική σοκολατόπιτα σε μια υγιεινή, αρωματική και ζουμερή απόλαυση. Το μήλο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου, στην πέψη και φυσικά, προσφέρει αυτή τη φυσική υγρασία που κάνει κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα.

Αν λοιπόν ψάχνεις ένα γλυκό που θα σε ικανοποιήσει απόλυτα χωρίς να ξεφεύγεις από τη φροντίδα του σώματός σου, αυτό το apple-choco cake από τη διατροφολόγο Σόνια Αλεξίου (@dietitians_lab), είναι η απάντηση. Με μόλις 245 θερμίδες ανά μερίδα, χωρίς αλεύρι, χωρίς βούτυρο και γεμάτη φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, είναι κάτι ανάμεσα σε σοκολατόπιτα και brownie, αλλά στην πραγματικότητα… είναι κάτι καλύτερο! Μια συνταγή που μπορείς να απολαύσεις χωρίς ενοχές, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας, από το πρωινό σου μέχρι το απογευματινό σου snack. Ετοίμασε λοιπόν τη σπάτουλα, άναψε τον φούρνο και ετοιμάσου να γεμίσεις το σπίτι με άρωμα σοκολάτας και μήλου.

Σοκολατόπιτα με μήλο

Υλικά:

  • Μήλα: 5 μέτρια
  • Αυγά: 3 τεμ.
  • Μέλι: 50 γρ.
  • Κακάο: 60 γρ.
  • Άνθος αραβοσίτου: 35 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ: 2 κ.γ.
  • Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κ.γ.
  • Μια πρέζα αλάτι

Μεσαία στρώση

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο υπέροχες εκδοχές:

1) Μους σοκολάτας με γιαούρτι (από το προφίλ σου ή κάποια έτοιμη συνταγή που εμπιστεύεσαι)

2) 1,5 συσκευασία (περίπου 300 γρ.) πουτίγκα πρωτεΐνης

Επικάλυψη

  • 100 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • 60 γρ. γάλa
  • 60 γρ. δημητριακά καλαμποκιού χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

1) Καθάρισε και τρίψε τα μήλα στον τρίφτη.

2) Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τα αυγά με το μέλι και πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά: κακάο, άνθος αραβοσίτου, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και αλάτι.

3) Ρίξε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3) Άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψί 30×20 εκ. στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25–30 λεπτά.

4) Μόλις ψηθεί και κρυώσει λίγο, άπλωσε από πάνω τη μεσαία στρώση (τη μους ή την πουτίγκα).

5) Για την επικάλυψη, λιώσε την κουβερτούρα με το γάλα σε χαμηλή φωτιά, ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο μείγμα και πρόσθεσε τα δημητριακά καλαμποκιού.

6) Άπλωσε την επικάλυψη πάνω από τη μεσαία στρώση και άφησέ τη να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για 1–2 ώρες.

Και έτοιμο το πιο ζουμερό, σοκολατένιο και υγιεινό γλυκό που έχεις δοκιμάσει!Μπορείς να το απολαμβάνεις χωρίς τύψεις, ξέροντας ότι κάθε μπουκιά σου χαρίζει ενέργεια, γεύση και θρέψη.

Διάβασε επίσης:

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας στο τηγάνι - έτοιμο σε 15 λεπτά

Κορμός μηλόπιτας χωρίς ζάχαρη - η εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή

6 φθινοπωρινές συνταγές για energy balls - υγιεινά, λαχταριστά και γεμάτα ενέργεια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i