Ένας έξυπνος τρόπος να καταλάβεις αν είσαι ενυδατωμένη ή έχεις αφυδατωθεί

Θέλεις να παραμένεις ενυδατωμένη κάθε εποχή αλλά δεν ξέρεις πως θα καταλάβεις αν τα έχεις καταφέρει; Υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να το καταλάβεις.

02.12.2017

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

εχεις διαβασει

Ένας έξυπνος τρόπος να καταλάβεις αν είσαι ενυδατωμένη ή έχεις αφυδατωθεί

Θα έχεις ακούσει ότι μπορείς να δεις πόσο ενυδατωμένη είσαι από το χρώμα των ούρων σου.

Σίγουρα πρόκειται για έναν ακριβή τρόπο, αλλά είναι και λίγο αηδιαστικός. Για αυτό το λόγο βρήκαμε μία πιο έξυπνη μέθοδο να ελέγξεις εάν πίνεις αρκετό νερό, ειδικά τώρα το χειμώνα που έχεις διαρκώς αναμένα air-condition και καλοριφέρ.

Τι θα χρειαστείς για να δεις αν είσαι ενυδατωμένη: Τα χέρια σου.

Τι θα κάνεις: Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη του ενός χεριού σου, θα τσιμπήσεις το δέρμα στο πίσω μέρος του άλλου σου χεριού.

Εάν αναπηδήσει αμέσως προς τα πίσω, είσαι επαρκώς ενυδατωμένη. Εάν χρειαστεί λίγα δευτερόλεπτα όμως, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να πίνεις λίγο περισσότερο νερό. Πώς λειτουργεί:

Τελικά, πόσο νερό πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα;

Η ικανότητα που έχει το δέρμα σου να αλλάζει σχήμα και να επιστρέφει πάλι στην κανονική του μορφή (γνωστή και ως «σπαργή») σχετίζεται άμεσα με το πόσο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός σου.

Όσο πιο ελαστικό είναι το δέρμα σου, σε τόσο καλύτερο επίπεδο βρίσκεσαι από άποψη ενυδάτωσης.

Τώρα έχεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να καταλάβεις πότε πρέπει να πιεις περισσότερο νερό, χωρίς τη χρήση της τουαλέτας.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece