Τα φαλάφελ (ή ρεβιθοκεφτέδες) είναι τυπικό πιάτο της μεσανατολίτικης κουζίνας που έχει κατακτήσει μεγάλη δημοφιλία και γενικότερα, όσο η vegan διατροφή γίνεται συνήθεια σε περισσότερους. Εκτός από vegan, αυτή η συνταγή είναι και νηστίσιμη και μπορείς να την βάλεις στο πρόγραμμά σου τώρα, την Σαρακοστή.
Διάβασε επίσης: Η νηστίσιμη συνταγή για μακαρόνια με κιμά σόγιας!
Συνταγή για φαλάφελ - Υλικά:
Μερίδες 4 - Προετοιμασία 10 λεπτά - Εκτέλεση 6 λεπτά
- 400 γραμμάρια ρεβίθια πλυμένα και στραγγισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα μαϊντανό
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας (φτιαχτή ή αγοραστή)
- πράσινη σαλάτα για τη γέμιση
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- πιτούλες για να τις γεμίσεις
Δες κι εδώ τη συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια σόγιας
Εκτέλεση
- Βάζεις τα ρεβίθια στο μπλέντερ, μαζί με το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι το αλεύρι και το κρεμμύδι.
- Αφαιρείς και πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα. Τηγανίζεις σε αντικολλητικό σκεύος για τρία λεπτά από κάθε πλευρά.
- Φτιάχνεις σαντουιτσάκια γεμίζοντας την πίτα με φαλάφελ, πράσινη σαλάτα και κόκκινη σάλτσα.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα
161 θερμίδες, 8 γραμμ. λίπος (κορεσμένα 1 γραμμάριο), 18 γραμμ. Υδατάνθρακες, 6 γραμμ. Πρωτεΐνες, 3 γραμμ. φυτικές ίνες, σάκχαρα 3 γραμμάρια, αλάτι 0,36 γραμμάρια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr