Μαλακά μπισκότα πρωτεΐνης με ρεβίθι και φυστικοβούτυρο από την ειδικό Ιωάννα Μανδηλάρη

Τρώγονται υπέροχα ζεστά, οπότε θυμήσου να τα φτιάξεις λίγο πριν τα σερβίρεις.

μπισκότα πρωτεΐνης με ρεβίθι

Από την Ιωάννα Μανδηλάρη, ολιστική διαιτολόγο-διατροφολόγο και blogger threpsisnutrition.com.

Εάν μέχρι τώρα, δεν έχεις δοκιμάσει να ψήσεις με όσπρια(!) και σου φαίνεται κάπως περίεργο σαν ιδέα, πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτά τα μαλακά, σοκολατένια μπισκότα να σε διαψεύσουν.

Διάβασε επίσης: Super σοκολατένια brownies γλυκοπατάτας χωρίς γλουτένη, αλεύρι, γάλα ή λακτόζη

Γιατί να φτιάξεις μπισκότα πρωτεΐνης με ρεβίθι και φυστικοβούτυρο;

  • Ο συνδυασμός σοκολάτας και φυστικοβούτυρου είναι απλά υπέροχος.
  • Δεν περιέχουν αλεύρι, βούτυρο και αυγά, οπότε είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά και δεν θα ανεβάσουν απότομα το σάκχαρο-ειδικά αν βάλουμε στέβια.
  • Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, καθώς το ρεβίθι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όσπρια, περιέχει και το αμινοξύ μεθειονίνη, με αποτέλεσμα οι πρωτείνες του να θεωρούνται υψηλής βιολογικής αξίας.
  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε φολικό οξύ- μελλοντικές μανούλες ακούτε?

Επιπλέον, αν ακολουθείς κετογονική διατροφή, μπορείς να αντικαταστήσεις τη βρώμη με αλεύρι καρύδας ή αμυγδάλου. Τρώγονται υπέροχα ζεστά, οπότε θυμήσου να τα φτιάξεις λίγο πριν τα σερβίρεις!

Διάβασε επίσης: Τρεις συνταγές για χωνευτικά ποτά-mocktails 

Υλικά

  • 1.5 κούπα ρεβύθια βρασμένα ή κονσέρβα
  • 2 κ.σ. βρώμη
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κούπα μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αντίστοιχη ποσότητα στέβια
  • 1/2 κούπα γάλα φυτικό ή ζωικό
  • 1 κ.γ. baking powder2-3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας, μπορούν να είναι vegan ή χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε σε ένα blender τα ρεβύθια με το γάλα, και χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Η σύσταση του μείγματος θα είναι κολλώδης.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, και με ένα βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε από τη ζύμη και τοποθετούμε, φορμάροντας όσο μπορούμε με το κουτάλι μας σε σχήμα μπισκότου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά να σταθεροποιηθούν -μπορεί να φαίνονται άψητα αρχικά, αλλά σφίγγουν- και τα βγάζουμε με μια σπάτουλα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i