Mπισκότα με μήλο και κανέλα χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς γλουτένη

Χρησιμοποιώντας και ρεβίθια.

biskota-revithiou

Από τον Μάνο Δημητρούλη, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Master Αθλητικής Διατροφής (www.dietstories.gr).

Υλικά για 28 μπισκότα (14 μερίδες):

  • 1½ κούπα βρασμένα ρεβίθια σουρωμένα
  • 9 αποξηραμένους χουρμάδες
  • 1 μικρό μήλο πολτοποιημένο
  • ½ κούπα βρώμη
  • 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 1 μήλο σε μικρά κομματάκια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τα ρεβίθια και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα μικρό scoop παγωτού παίρνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 17 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα ( 2 μπισκότα) Ενέργεια: 104 kcal / Υδατάνθρακες: 14 γρ. / Πρωτεΐνη: 4 γρ. / Λιπαρά: 3.8 γρ. / Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ. / Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.   

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i