ΑΠΌ ΤΗ LAURA REGE ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: CAITLIN BENSEL
ΑΠΌΔΟΣΗ: ΒΈΡΑ ΖΑΧΑΡΟΎ, ΔΙΑΙΤΟΛΌΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΌΓΟΣ
Πίτσα με σάλτσα από ντοματίνια, πράσινα λαχανικά και τραγανή κρούστα
ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 1 ΏΡΑ - ΜΕΡΊΔΕΣ: 4
2/3 φλ. ζεστό νερό
21/4 κ.γ. μαγιά ξηρή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο παραπάνω
3/4 φλ. αλεύρι Dinkel
Αλάτι
2 κ.σ. και 1 κ.γ. επιπλέον έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ. ντοματίνια χωρίς τη σάρκα
1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
230 γρ. καπνιστή μοτσαρέλα, ψιλοτριμμένη
1 κόκκινη πιπεριά, πολύ λεπτά κομμένη σε ροδέλες
1/4 φλ. ψιλοκομμένες ελιές
2 φλ. ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
1/2 κ.γ. φρέσκος χυμός λάιμ
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Άφησέ το για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι, 1¼ κ.γ. αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ζύμη. Άπλωσε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Δούλεψέ τη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακή.
2. Μετάφερε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και ρίξε λίγο λάδι ακόμα. Σκέπασε το μπολ με καθαρή πετσέτα και άφησε τη ζύμη για περί- που 45 λεπτά-1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος της.
3. Στο μεταξύ, τσιγάρισε σε ένα τηγάνι τα ντοματίνια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετάφερε το σκόρδο σε ένα πιάτο και άφησέ το να κρυώσει. Χτύπησε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και τα ντοματίνια και πρόσθεσε το σκόρδο καθαρισμένο μέχρι να γίνουν πουρές.
4. Μετάφερε το μείγμα σε ένα τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Μόλις αρχίσει και παίρνει βράση, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και συνέχισε για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας πού και πού. Απόσυρε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε αλάτι και πιπέρι.
5. Προθέρμανε το φούρνο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πασπάλισε σε 2 φύλλα ψησίματος αλεύρι. Χώρισε τη ζύμη σε 4 μπάλες και άνοιξε κάθε μπάλα σε κύκλο 15 εκ. Με ένα πινέλο άλειψε τη ζύμη με ελαιόλαδο. Βάλε τις βάσεις για ψήσιμο και ψήσε μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια γύρισε τις βάσεις από την άλλη πλευρά και ψήσε για ακόμη 1 λεπτό.
6. Μετάφερε τις βάσεις στα φύλλα ψησίματος. Πρόσθεσε σε κάθε βάση τη σάλτσα από ντοματίνια, αφήνοντας λίγο χώρο στην άκρη κάθε βάσης. Πρόσθεσε τη μοτσαρέλα και τις ελιές. Βάλε τις βάσεις ξανά στο φούρνο και ψήσε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το
τυρί.
7. Σέρβιρε τις πίτσες σε πιάτα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το mix πράσινων λαχανικών με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και το χυμό λάιμ. Ρίξε αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρισε τις πίτσες με τα λαχανικά και έτοιμες για σερβίρισμα.
Διάβασε επίσης: Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr