Ψητά καρότα και παστινάκια με σως miso σουσαμιού, μήλο και φιστίκι
Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
- ½ κιλό καρότα καθαρισμένα καλά, κομμένα σε ροδέλες 1 εκατοστού
- ½ κιλό παστινάκι καθαρισμένα καλά, κομμένα σε ροδέλες 1 εκατοστού
- ¼ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πάστα λευκού miso
- 1 κομμάτι τζίντζερ (1 εκατοστό) τριμμένο
- 1 κ.γλ. σησαμέλαιο
- 1 κ.γλ. σως tamari, συν 2 κ.σ.
- 2 κ.γλ. ξύδι ρυζιού
- 1 κ.σ. νερό
- 2 κ.γλ. σπόρους μαύρου και λευκού σουσαμιού , παραπάνω για το σερβίρισμα
- 110 γρ φύλλα ραντίτσιο
- 1 μικρό μήλο Fuji, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 230 βαθμούς. Ρίχνουμε σε ένα χαρτί ψησίματος τα καρότα, τα παστινάκια και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να ροδίσουν.
- Ανακατεύουμε το miso, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, τη σως tamari, 2 κ.γλ. ξύδικαι 1 κ.σ. νερό σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε και τους σπόρους σουσαμιού. Περιχύνπυμε με το μίγμα τα καρότα και τα παστινάκια.
- Το βάζουμε ξανά στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι το miso να αρχίσει να καραμελώνει.
Διάβασε επίσης: Βάση για πίτσα με καρότο: Μια εναλλακτική και υγιεινή επιλογή για τη ζύμη σου
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr