Πώς θα φτιάξεις skinny Pavlova ή φωλιές μαρέγκας με φράουλες μόνο με 150 θερμίδες

Ελαφριά πάβλοβα από τα πιο νόστιμα και light επιδόρπια! Περιέχει μόνο 151 θερμίδες και 3.5 γρ. λιπαρά.

IMG_3409 www.dietstories.gr

Ελαφριά πάβλοβα

Yλικά

  • Για τις φωλιές μαρένγκας:
  • 200 γρ. ασπράδια αυγού
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κούπα φράουλες καθαρισμένες
  • 70 γρ. μέλι
  • 1½ κ.σ. corn flour
  • 30 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • έξτρα φράουλες και μέλι για γαρνίρισμα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυγά μπένεντικτ με σος ολαντέζ από αβοκάντο από το διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

Εκτέλεση

Σε μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή προσθέτοντας κουταλιά, κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη και κατόπιν σταδιακά και πάλι την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε για περίπου 10 λετπά μέχρι η μαρένγκα μας να γυαλίσει, να γίνει σφιχτή και να δημιουργεί μύτες.

Βάζουμε τη μαρέγκα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σε κορνέ, στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δημιουργούμε φωλιές, σχηματίζοντας ένα κύκλο στον πάτο της κάθε φωλιάς και στη συνέχεια υψόνοντας το τείχος της κάθε φωλιάς, αφήνοντας κενό χώρο στη μέση για τη γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 2 ώρες. Μόλις περάσουν οι 2 ώρες σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τις μαρένγκες να κρυώσουν τελείως χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο για να μη δημιουργηθούν ρωγμές (ακόμα καλύτερα ψήνουμε το βράδυ και τις αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο).

Για τη γέμιση

Χτυπάμε τις φράουλες σε πολυκοπτικό μηχάνημα, τις βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Διαλύουμε το corn flour σε μια κ.σ. κρύο νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί κι αυτή στο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως, σκεπάζουμε με μεβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε την pavlova, αφαιρούμε την κρέμα από το ψυγείο, τη χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός για να αφρατέξει, γεμίζουμε τις φωλιές της μαρένγκας και γαρνίρουμε με φράουλες και έξτρα μέλι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 γεμιστή φωλιά)

Ενέργεια: 151 kcal /Υδατάνθρακες: 28.2 γρ. / Πρωτεΐνη: 4.1 γρ. / Λιπαρά: 3.5 γρ. / Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ. / Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.

Από τον Μάνο Δημητρούλη, Msc Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Master Αθλητικής Διατροφής.

www.dietstories.gr

www.facebook.com/manolis.dimitroulis

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i