Συνταγή για γκασπάτσο με γάλα αμυγδάλου και σταφύλι

Αυτή η δημιουργική συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ φαγητό όσο τα βράδια είναι ακόμη δροσερά.

Συνταγή για γκασπάτσο με γάλα αμυγδάλου

Γεμάτο φρέσκα και αρωματικά συστατικά που θα σου δώσουν ενέργεια και βιταμίνες, αυτή η δημιουργική συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ φαγητό όσο τα βράδια είναι ακόμη δροσερά.

Διάβασε επίσης: Η πανεύκολη vegan συνταγή για γάλα από κάσιους

Γκασπάτσο με γάλα αμυγδάλου και σταφύλι

Υλικά 

  • 3½ φλ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου
  • 1 φλ. κυβάκια από ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι από σέρι
  • 1 ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 12 ρώγες σταφυλιού κομμένες στη μέση

Εκτέλεση 

Σε ένα μπλέντερ χτύπησε καλά και σε δυνατή ταχύτητα 3½ φλ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου, 1 φλ. κυβάκια από ψωμί χωρίς την κόρα, 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, 1 κ.σ. ξίδι από σέρι και 1 ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι. Πρόσθεσε σταδιακά 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Πέρνα το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι ανακατεύοντας τα στερεά ώστε να φιλτραριστεί όλο το υγρό, αλλά χωρίς να τα πιέζεις. Πέταξε τα στερεά και πάγωσε τη σούπα για τουλάχιστον 1 ώρα – έως και 2 ημέρες.

Πριν σερβίρεις, δοκίμασε και πρόσθεσε, αν θέλεις, ξίδι και αλάτι. Περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και γάρνιρε με 12 ρώγες σταφυλιού κομμένες στη μέση και 2 κ.σ. χοντροκομμένο μαϊντανό.

Tip για να γίνει πιο χορταστική η σούπα σου:  Για να σε «κρατήσει» περισσότερο η σούπα, πρόσθεσε μαγειρεμένη και παγωμένη σάρκα καβουριού ή χτένια.

Διάβασε επίσης: Πώς θα φτιάξεις vegan γάλα από αμύγδαλο; Δες τη συνταγή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i