Από την blogger Aleksandra Minska (bakergirl.net)
Αυτά τα vegan μπισκότα σοκολάτας είναι μια τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό πρωινό ή ακόμα και σνακ μέσα στη μέρα σου αν θέλεις κάτι γλυκό. Δοκίμασε την εύκολη συνταγή και αποθήκευσέ τα για να τα έχεις μέσα στην εβδομάδα.
Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις μόνη σου το vegan γάλα
Vegan μπισκότα σοκολάτας - Υλικά:
- 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. άγλυκο φυτικό «γάλα»
- 2/3 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλ. λευκή ζάχαρη
- 1 κ.σ. συν 1 κ.γ. αλεύρι από ταπιόκα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μοιρασμένο
- 1/3 φλ. επεξεργασμένο κακάο dutch – μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φυσικό κακάο
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. (175 γρ.) vegan σταγόνες κουβερτούρας
- Περίπου 1/2 κ.σ. νιφάδες θαλασσινού αλατιού για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C και στρώσε 2 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο, το φυτικό γάλα, τα δύο είδη ζάχαρης, το αλεύρι ταπιόκα και τη βανίλια για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα και να μοιάζει με καραμέλα.
- Πρόσθεσε το 1 φλιτζάνι από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο 1/2 φλ. από το αλεύρι.
- Βάλε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι μετάφερε μπαλάκια ζύμης στις λαμαρίνες, αφήνοντας 2-3 εκ. χώρο ενδιάμεσα. Η ζύμη μπορεί να κολλάει, οπότε χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να φτιάξεις μπαλάκια.
- Πασπάλισε μερικές νιφάδες αλατιού πάνω από κάθε μπαλίτσα και ψήσε τα μπισκότα σου για περίπου 8 λεπτά, ή 9-10 αν τα θέλεις πιο τραγανά.
- Άφησέ τα να κρυώσουν επάνω σε σχάρες φούρνου.
Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξω γάλα από κάσιους;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr